Hlavní obsah
3,0
(685)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Nadýchaný moučník plný šťavnatého ovoce? Pusťte se do jednoduché piškotové bublaniny s rebarborou a jahodami. Rychlý moučník, po kterém se i rychle zapráší!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 5 ks vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
Náplň
  • 200 g rebarbory
  • 200 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce skořicového cukru
Na vymazání
  • 1 hrudka másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Jahody opláchněte a zbavte stopek. Rebarboru nakrájejte na kousky, pokud máte silnější výhonky se silnou slupkou, oloupejte je.

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hustý a lesklý sníh, který po vytažení metly tvoří špičky. Do sněhu pak zašlehejte po jednom žloutky. 

03.

Nakonec do těsta opatrně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte zvolna, aby hmota zůstala nadýchaná a bílky nespadly.

04.

Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího, středně velkého plechu. Poklaďte jahodami a nakrájenou rebarborou. Koláč na povrchu posypte skořicovým cukrem. Můžete použít i drobenku. (Podívejte se, jak udělat perfektní máslovou drobenku.)

05.

Bublaninu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte. Skvěle bude chutnat s kopečkem zakysané smetany. 

Reklama

Související témata:

Načítám