Hlavní obsah

Ploché bříško za dvě hodiny? Vlaďka už ho má!

Reklama

„Mám hrozný strach, ale moc se těším na výsledek,“ přiznala 37letá Vlaďka pár minut před tím, než si splnila svůj sen o plochém bříšku. Toužila po něm už dlouho – radikální shazování kil a porody císařským řezem jí totiž zanechaly povislou kůži, které se marně snažila zbavovat už několik let. Jediným řešením je v jejím případě abdominoplastika, kterou na našich stránkách Vlaďka vyhrála. Pozor, známe všechny detaily zákroku!

Článek

„Když jsem na vašich stránkách uviděla soutěž s Perfect Clinic o abdominoplastiku, říkala jsem si, že bych přesně něco takového potřebovala,“ usmívala se Vlaďka při své úvodní prohlídce na klinice před pár týdny. Podrobnosti o tom, co cítila, čeho se bála a jak vlastně její bříško před operací vypadalo, najdete v článku Trápí vás povislé bříško? Známe řešení!.

„Mamince jsem to měla zatajit!“

„Abdominoplastika patří mezi nejrozsáhlejší plastické operace vůbec,“ přiznává MUDr. Zdeněk Pros, plastický chirurg z Perfect Clinic, který měl Vlaďčinu operaci doslova „ve svých rukou“. I proto se zákroku sama trochu bála, podporoval ji však její partner. Od zákroku ji ale zrazovala maminka! „Přijeli jsme k ní na návštěvu a já se neudržela a prozradila jí, že se na operaci chystám. Byla to hrozná chyba. Začala mě přemlouvat, ať to nedělám. Doufám, že nám to v rodině nezpůsobí rozkol,“ posteskla si Vlaďka.

MUDr. Zdeněk Pros před operací zakreslil linii řezů potřebných k odstranění poporodního tukového převisu

Její lehkou nervozitu před zákrokem brzy rozehnaly sestřičky, které jí pomohly předoperačními utišujícími léky. Poté už nic nebránilo tomu, aby byla převezena na sál a uspána. „Před zákrokem je také nutné podstoupit test EKG, krevní odběry a celkové vyšetření internistou, který potvrdí, že je vůbec schopna lékařského zákroku v celkové anestezii,“ upozorňuje chirurg Zdeněk Pros.

Ten převis musí pryč!

Vlaďku trápilo povislé bříško, které doslova viselo přes jizvu od císařského řezu a nedalo se odstranit jinak než plastickou operací. V čem spočívá její princip? Během abdominoplastiky nejprve chirurg vede vodorovný řez od kyčle ke kyčli, ve Vlaďčině případě pod jizvou od císařského řezu. Poté postupně oddělí kůži na břiše od svalů a natáhne ji směrem dolů. Přebývající část odstraní a vše znovu zpátky přišije, navíc ještě vytvoří nový otvor pro pupík. Nemusíte se bát, kůže na břiše později ke svalům opět přiroste.

Zajímají vás operace do detailu? S kamerou jsme byli na operačním sále! Pokud vám nevadí dívat se přímo pod ruku chirurga, pusťte si naši video reportáž!

„Abdominoplastika většinou trvá jeden a půl hodiny, s liposukcí, kterou k tomu pro větší efekt často přidáváme, jsou to přibližně dvě a půl hodiny,“ říká Zdeněk Pros. Rizika, stejně jako u každé větší operace, zde samozřejmě jsou. Jedná se zejména o nebezpečí infekce, hnisání rány či zpomalené hojení jizvy. Není to však nic, s čím by si zkušený lékař nedokázal poradit.

Po zákroku nastane doba rekonvalescence a... nového bříška

Po zákroku je nezbytné zůstat 48 hodin na klinice, kde jsou vaše životní funkce neustále monitorovány; na tu dobu se navíc do rány zavádí drény. Poté musíte šest týdnů nosit stahovací pás na břicho a o jizvu se starat. Ideální je silikonová náplast, která udržuje jizvu vláčnou a kterou můžete nosit 12 hodin v kuse, poté ji jen omýt a znovu aplikovat. Při jejím nošení pak není nutná pravidelná masáž jizvy. Sprchovat se můžete už 3. den po operaci, pro případné obavy z bolesti dostanete domů od lékaře analgetika. Nezbytný je však 14denní domácí klidový režim, cvičit můžete nejdříve za měsíc.

A právě zhruba za měsíc se za Vlaďkou ještě jednou společně podíváme – abychom to její nové ploché bříško zkontrolovali! Pokud se o abdominoplastice chcete dozvědět více a vidět fotografie dalších žen, které ji absolvovaly, a sami porovnat výsledek, zajděte na www.perfectclinic.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám