Hlavní obsah

Cuketa a kefír aneb Trik, jak upéct skvělý domácí chléb

 

Reklama

Dnes si upečeme jednu silně návykovou záležitost – slaný cuketový chlebíček. Díky cuketě a kefíru je krásně vláčný, voní po bylinkách a česneku a křupou v něm zdravá tykvová semínka.

Článek

Na světě není moc lepších věcí než čerstvě upečený domácí chléb. Křupavá kůrčička, měkký vláčný vnitřek… A když je navíc dobrý i tak jen sám o sobě a jeho příprava zabere jen chvilku času, už není o čem přemýšlet. Dopřejte si ho jen tak s máslem nebo třeba miskou horké zeleninové polévky a doufejte, že vám budou jen jeden dva kousky stačit.

Aby se vám lépe pracovalo, seznam ingrediencí vám prozradím už teď: 1 malá cuketa, lžíce soli, 500 g špaldové nebo klasické bílé hladké mouky, 300 ml kefíru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru, 2 stroužky česneku, 50 g nastrouhaného sýra, lžička soli, vrchovatá lžička jedlé sody, 4 kusy sušených rajčat v oleji, hrst čerstvého rozmarýnu a 25 g strouhaného sýra a 25 g tykvových semínek na posypání.

Vše ostatní se dozvíte ve videu, ale nezapomeňte, že základem úspěchu je opravdu důkladně vymačkat cuketu – těsto pak nebude vodnaté a dobře se propeče.

Přiznejte se, dokážete po upečení chleba nebo koláče vždy vydržet až do jeho úplného vychladnutí?

Reklama

Načítám