Hlavní obsah
3,1
(16)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

Další zastávkou naší gastronomické cesty po Asii je Vietnam se svojí voňavou kuchyní plnou koření a čerstvých bylinek. Tentokrát si ukážeme, jak na jednoduché zeleninové pho!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Polévka
  • 3 ks šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvý zázvor
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička pepře
  • 1 svitek skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
K podávání
  • 250 g rýžových nudlí
  • 1 balení marinovaného tofu
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a zalijte vývarem. Přidejte nakrájený zázvor, polovinu bylinek, jednu pokrájenou jarní cibulku, sójovou omáčku, cukr, ocet, pepř, skořici a badyán a nechte hodinu probublávat.

Foto: Eva Malúšová

K základu přidejte skořici a badyán, který polévku krásně ovoníFoto: Eva Malúšová

02.

Po uvaření můžete vývar scedit nebo vylovit pouze skořici a badyán.

03.

Tofu nakrájejte na tenké plátky a opečte na trošce oleje. Rýžové nudle uvařte podle návodu, propláchněte studenou vodou a rozdělte do misek. Přelejte vývarem, poklaďte plátky tofu a dozdobte zbylými bylinkami, jarní cibulkou a limetkou.

Foto: Eva Malúšová

Tofu nakrájejte na plátky a opečte na troše olejeFoto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám