Hlavní obsah
4,5
(11)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Chystáte večírek a lámete si hlavu, co netradičního udělat jako pohoštění? Pusťte se do pražské rolády. Hovězí maso plněné míchanými vajíčky je efektní a nemá chybu.

25 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
  • 150 g šunky
  • 80 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 500 g hovězí kýty
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 170 stupňů. Vajíčka rozklepněte do pánve, přidejte na kostičky nakrájenou šunku a hrášek a na pár kapkách oleje vytvořte polotekutá míchaná vejce. Osolte a opepřete. Zaprašte trochou hrubé mouky, promíchejte a nechte vychladnout.

02.

Plát hovězího masa (ideálně si jej na roládu nechte nakrájet už u řezníka) naklepejte z obou stran paličkou a osolte a opepřete. Doprostřed rozprostřete míchaná vejce a zabalte roládu. Sepněte kuchyňským provázkem nebo jehlami.

03.

Roládu přeneste na hluboký plech nebo do pekáče a potřete trochou oleje. Podlijte asi 1cm vrstvou vody nebo hovězího vývaru a vložte do trouby. Za občasného přelití pečte doměkka asi dvě hodiny.

04.

Roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte teplou s brambory nebo studenou s pečivem. Nezapomeňte na omáčky – třeba hořčici nebo smetanový křen či domácí tatarku.

Máte rádi masové rolády a roládky? Nebo dáváte přednost plátku v omáčce?

Reklama

Načítám