Hlavní obsah

Proměna jako dárek pro maminku vážně nemocných dvojčat

Foto: Jakub Jurdič

Jana posledních pár let věnovala starosti o nemocné děti, takže na sebe moc času neměla. Naše proměna jí měla pomoci se odreagovatFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tahle proměna nebyla ani tak o barvě vlasů nebo make-upu. Byla důvodem, proč jednu extrémně statečnou maminku Janu na chvíli odvézt z nemocnice, od starostí a dopřát čas na oddych a relaxaci.

Článek

Osud rodiny Karešových vás prostě nenechá chladnými. Jejich prokletím je rakovina. Boj s ní je velmi namáhavý z hlediska psychického i fyzického, proto jsme pro maminku Janu připravili speciální proměnu. Jak dopadla, na to se můžete podívat ve videu zde.

Rodina bojuje s rakovinou

Poprvé se s rakovinou rodina potkala, když druhorozený syn ve třech letech prohrál boj s leukémií. Po několika letech po jeho smrti se Karešovým narodila dvojčata – Adámek a Verunka. Když jim byl rok, onemocněla maminka Jana rakovinou prsu – sotva se z ní trochu vzpamatovala, přišla další rána. Adámkovi lékaři objevili rakovinu ledvin a Verunce následně rakovinu mozku. Ukázalo se, že obě děti trpí vzácnou Fanconiho anémií, tedy dědičným onemocněním, které způsobuje tvorbu nádorů.

Maminka Jana tráví poslední roky hodně času v nemocnici. Už ani nepočítá probdělé noci, chvíle strachu a stresu. Nemá čas na nic jiného než na péči o děti. Právě proto jsme se rozhodli, že jí tento neradostný stereotyp pomůžeme trochu rozbít. Nabídli jsme jí proměnu, den, ve kterém bude moci chvíli odpočívat, vydechnout si...

Dlouho plánovaný den bohužel začal na JIP, kam musela Verunka pro obtíže spojené s léčbou. Když se její stav zlepšil, obstarali jsme pro maminku záskok – hlídání zkušenou zdravotní sestřičkou – a proměna mohla začít. Jak se povedla, zhlédněte ve videu. My jsme moc rádi, že splnila to hlavní, tedy že si Jana svůj den užila a mohla si dopřát pár hodin pro sebe.

Pokud se chcete podívat i na další emotivní proměny, pak nepřehlédněte články Dcera přihlásila maminku do proměny. Aby začala nový život! nebo Dojemná módní proměna: Dcera ji darovala mamince jako překvapení!.

Jak se vám proměna líbí? Napište nám!

Styling: Mariya Patrovská. Vizáž: Barbora Nevická (SURFACE, profesionální škola vizážistů). Vlasy: barva Kateřina Kavanová a střih Ariana Střelcová z pražského kadeřnického salonu Toni

Za zapůjčení oblečení, bot a doplňků děkujeme obchodům F Store Palladium, Reserved a Marks & Spencer.

Reklama

Načítám