Hlavní obsah

Průzkum potvrdil: Češi milují skupinový sex!

Foto: Thinkstock

Skupinový sex preferují především mužiFoto: Thinkstock

Reklama

Sex ve dvou? V poslední době už to tak zdaleka neplatí. Průzkumy totiž dokazují, že sex ve více lidech není řadě Čechů a Češek neznámý. Láká vás takové milování? Vyberte si, forem skupinového sexu je víc než dost.

Článek

Domníváte se, že drtivá část lidí sex ve třech a více lidech pokládá za morálně pokleslé a promiskuitní chování? Tak to budete nejspíš trochu překvapeni!

Muži jsou pro!

Především pánové jsou poměrně liberální. „Z posledního velkého průzkumu sexuálního chování Čechů a Češek z roku 2008 vzešlo, že takový názor na milování ve více než dvou lidech má 23 procent mužů,“ říká sexuolog Petr Weiss. Ženy jsou poněkud prudérnější, morální problém se skupinovým sexem jich má zhruba 42 procent.

Ale jak je to v praxi? Přes 10 procent mužů sex ve více lidech alespoň jednou zkusilo, a přes pět procent zástupců silného pohlaví se mu oddává opakovaně.

U žen je to opět o něco méně, ale žádná neznámá to pro ně také není. Jednou si to zkusilo skoro sedm procent žen, opakovaně pak něco přes dvě procenta zástupkyň něžného pohlaví.

Průzkum se ovšem nezabýval konkrétními podobami skupinového sexu. Je totiž velký rozdíl mezi Švédskou trojkou, Ruskou trojkou, gruppen sexem, swingrováním či takzvaným sexem v Gang bangu.

Foto: Thinkstock

Některé večírky jsou pro skupinový sex jako stvořenéFoto: Thinkstock

Není trojka jako trojka

Jakýmsi pomyslným prvním stupněm sexu ve více lidech je takzvaná trojka. Jenže existují dvě možné kombinace (pokud pomineme čistě homosexuální či lesbickou sestavu), mezi nimiž je vcelku zásadní rozdíl.

  • Ruská trojka – to je sen mnoha mužů! Tady si totiž užívá jeden muž hned se dvěma ženami. Tedy dokonalá sestava pro sexuálního borce, který rád učiní šťastnými dvě milenky najednou. Že zrovna na tohle nemáte odvahu? Tak Vezměte do trojky zrcadlo!.
  • Švédská trojka – to je opak ruské trojky, tedy dva muži a jedna žena. A pro řadu mužů to je na rozdíl od předešlé kombinace něco nepředstavitelného. „Aniž si to připouštíme, žijeme v hodně homofobní společnosti. Mnozí muži mají kvůli předsudkům velké obavy z toho, že by se jim sex s mužem mohl zalíbit a že by jejich sexuální orientace mohla být trochu méně vyhraněná než čistě heterosexuálně. Je to vlastně strach ze zalíbení v něčem neakceptovatelném, který je často maskovaný emocemi odporu a opovržení,“ říká sex koučka Gaia Julie Poupětová.

„Grupáč“, nebo swingrování?

Když se řekne skupinový sex, řada lidí si představí neorganizovanou větší či menší partu lidí, kde každý souloží s každým. A myslí si to správně, takhle nějak to vypadá při takzvaných „grupáčích“. Mnohdy jde o poměrně divoké akce, na něž se dostavují páry, ale i samotné ženy a muži. A dokonce se u nás rozmohla i forma, kdy za svou účast dostanete zaplaceno! Ovšem musíte počítat s tím, že z akce bude pořízen videozáznam, s jehož zveřejněním podpisem smlouvy souhlasíte. Takže nechcete-li pak například na internetu sledovat sebe či svého partnera při divokém sexu s někým jiným, těmto akcím se vyhněte. Navíc v tomto případě existují i další rizika:

  • Riziko pohlavních chorob – sice na těchto akcích bývá vždy dostatek kondomů, nicméně leckdy se to rozjede natolik, že si účastníci na jejich použití jaksi nevzpomenou.
  • Na intimitu zapomeňte – kvůli kameramanům nebývají prostory příliš intimně osvětlené, naopak vše je nachystáno tak, aby bylo vše dobře vidět. Jestli si myslíte, že se někde v koutku schováte a užijete si, jste na omylu. Prostory bývají nejen dost osvětlené, ale zároveň otevřené.
Foto: Isifa

Sexuální hrátky ve více lidech mají příchuť zakázaného ovoceFoto: Isifa

Naopak swingrování, které bývá s hromadným sexem často zaměňováno, je z velké části o něčem jiném. „Původní význam swingers tkví především ve sdílení sexuality mezi páry, které mezi sebou mají dlouhodobý vztah. Sdílením není myšlena výměna partnerů, ale především voayerství a exhibicionismus, případně další nekoitální dotekové a erotické aktivity,“ vysvětluje Julie Gaia Poupětová.

Velmi často tedy nejde u swingrování o skutečnou výměnu partnerů (i když po vzájemné dohodě to samozřejmě možné je), ale o vzrušení z toho, že vás někdo při sexu sleduje, nebo vy můžete sledovat někoho jiného. O tom, jak to vypadá na swingers party, a jaká tam platí pravidla, se dočtete zde.

Sex v Gangu jako nový hit mezi ženami?

Poslední z variant sexu ve více než dvou lidech je takzvaný Gang bang. Jde o erotické hrátky, jichž se účastní jedna žena a tři a více mužů. Jde o celkem běžný výjev z pornofilmů, ale i v reálu po něm řada lidí touží. „Nemyslím si, že by šlo o výrazněji rozšířený model mezi běžnou populací, i když kupodivu o něj má zájem překvapivé množství žen. Usuzuji tak z informací jednoho majitele swingers klubu, kde tyto akce organizované na zakázku nabývají na popularitě, a to ze strany žen,“ říká Julie Gaia Poupětová.

A jaký je váš názor na sexuální hrátky ve více lidech? Je to pro vás tabu, nebo už nějakou zkušenost za sebou máte?

Reklama

Související témata:
Gangy

Načítám