Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Chození na houby a následné vaření je každoroční rituál mnoha rodin. Vyzkoušejte voňavý houbový nákyp zvaný hubník.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 500 g čerstvých hub
  • 6 ks rohlíku
  • 2 ks vejce
  • 300 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 hrst listové petržele
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
Článek

01.

Pokud používáte houby sušené, půl hodiny předem je namočte do vody, a poté slijte (vodu z hub nevylévejte, použijte ji třeba do vývaru).

02.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů.

03.

Vejce s mlékem ušlehejte a ochuťte prolisovaným česnekem, solí, mletým pepřem, majoránkou, kmínem a nasekanou petrželkou.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte vaječnou směsí.

05.

Houby očistěte a nakrájejte na proužky, slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Na pánvičku vložte část másla (lžíci si nechte stranou na vymazání pekáče) a chvíli na něm restujte kostičky slaniny.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

07.

Přidejte nakrájenou cibuli, po chvíli i houby a vše společně opékejte do lehce zlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

08.

Nechte trochu vychladnout a smíchejte s rohlíkovou směsí. Směs dejte do pekáče vymazaného zbylým máslem a pečte asi 30 minut při 180 stupních dozlatova.

Reklama

Související témata:

Načítám