Hlavní obsah

Recepty od čtenářů: Jednohubky s klobásou

Foto: Mona Martinů

Tyto chipsy vám provoní bytFoto: Mona Martinů

Reklama

Máte chuť na nějaké jednoduché jednohubky nebo hledáte inspiraci pro posezení s přáteli? Pak se vám bude líbit dnešní recept, který nám poslala paní Vlasta Smutná z Veselí nad Moravou. A protože bydlí na Slovácku, říkají mu Slovácké chipsy. Ochutnáte s námi?

Článek

Vlastin recept oceníte zejména ve chvíli, kdy vás čeká spolu s přáteli nějaké to popíjení slivovičky nebo jiného alkoholu. Její Slovácké chipsy jsou totiž docela mastné, takže vám nehrozí zdaleka tak rychlá opilost!

Na 1 misku chuťovek potřebujete: 1 listové těsto (270 g), 1 vejce, grilovací koření, podle chuti 3–4 tenké klobásy nebo 200 g špeku či slaniny a 100 g tvrdého sýru (já jsem použila goudu).

Foto: Mona Martinů

Náplň chipsů je volitelná podle vaší chutiFoto: Mona Martinů

Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu na tenký plát, případně si můžete koupit už rozválené listové těsto. V misce rozšlehejte vajíčko a klobásu a špek nakrájejte na malé kousky.

Listové těsto rozprostřete na pečicí papír na plech a celou jeho plochu potřete vajíčkem a posypejte grilovacím kořením.

Foto: Mona Martinů

Listové těsto rozprostřete na plech a ingredience si nakrájejte na malé kouskyFoto: Mona Martinů

Jako do mřížky pak rovnoměrně do sloupců i řádků narovnejte kousky klobásy nebo špeku. Sýr nastrouhejte najemno a celé listové těsto jím rovnoměrně posypejte.

Vezměte rádélko a mezi kousky klobásy listové těsto rozkrájejte na čtverečky. Pozor! Opravdu jej rozkrájejte už teď, upečené těsto už byste spíš jen rozlámali.

Foto: Mona Martinů

Těsto potřete vajíčkem, zasypte paprikou, obložte nakrájenými kousky klobásek a nastrouhejte si sýr na zasypáníFoto: Mona Martinů

Takto připravené jednohubky vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 10 minut, až bude sýr rozpuštěný a krásně zlatavý.

Foto: Mona Martinů

Sýrem zasypte těsto a rádélkem rozdělte na čtverečkyFoto: Mona Martinů

Hotové čtverečky ještě jednou podle potřeby projeďte rádélkem tam, kde se spekl sýr, naservírujte na misku a můžete podávat. Je to skvělé ještě horké i studené.

Nápadů na jednohubky není nikdy dost! Nechte se inspirovat také našimi vajíčkovými jednohubkami nebo Jednohubky, které návštěvě vyrazí dech.

Foto: Mona Martinů

Po upečení naskládejte čtverečky na misky a můžete servírovat ještě teplé, ale i studenéFoto: Mona Martinů

Své recepty mi můžete posílat na e-mail jana.ch@prozeny.cz. Nejlepší z nich zveřejníme a odměníme drobným dárkem! Příští týden se v seriálu Recepty od čtenářů můžete těšit na kuře pečené se zelím!

Reklama

Načítám