Hlavní obsah
3,7
(16)
Foto: Petr Makovička

Jana zvolila jako přílohu bramborovou kaši, a co vy?Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Zkusili jste někdy naplnit karbanátky uzeným masem a sýrem, a navrch ještě obalit? Jestli ne, honem do toho!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g mletého masa
  • 200 g tvrdého sýra
  • 200 g uzeného masa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 3 dl oleje
Obalení
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
Článek

Postup

01.

Do misky vložte mleté maso, ochuťte jej solí, pepřem a majoránkou, rozklepněte do něj vajíčko a ze všeho umíchejte hladké těsto. Podle potřeby přidejte také hrst strouhanky, ta ale nemusí být.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Sýr (např. obyčejný eidam) a uzené maso nakrájejte na malé kousky.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Z masového těsta tvořte na dlani placičky, na které dejte vždy trochu sýra a uzeného. Pak z placičky zabalte kouli a karbanátek je skoro hotový!

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

V misce si rozšlehejte dvě vajíčka a do druhé nasypte strouhanku. Jednotlivé karbanátky ve vajíčku a následně i ve strouhance pečlivě obalte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

05.

Plněné karbanátky podávejte s bramborami či bramborovou kaší, určitě by se hodil i zeleninový salát!

Reklama

Související témata:

Načítám