Hlavní obsah
3,9
(35)
Foto: greta blumajerová

Foto: greta blumajerová

Aktualizováno

Máte rádi vůni tymiánu v kombinaci se sladkými brusinkami? Dnešní recept je v tom případě stvořený právě pro vás. Obě tyto úžasné ingredience jsou totiž nezbytně nutné k přípravě receptu od Martiny Novotné z Dolan. Udělejte si tuhle voňavou vepřovou pečeni s námi!

25 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pečeně
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 4 lžíce brusinkového kompotu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 70 g másla
  • 100 ml vody
Příloha
  • 700 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

vepřovou pečeni nakrájejte na asi 8–10 mm silné plátky. Maso pak z obou stran naklepejte paličkou na maso a podle chuti taktéž z obou stran osolte a opepřete. Plátky masa z jedné strany pomažte brusinkovým kompotem a skládejte je vedle sebe do pekáčku, který jste nejdřív zlehka vymazali kouskem másla.

02.

Snítky čerstvého tymiánu nasekejte najemno a připravené maso jím posypte. V případě nouze můžete použít i tymián sušený. Na vrch masa poskládejte plátky másla, vše podlijte trochou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40–50 minut.

03.

Brambory omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. V misce smíchejte olivový olej, sůl a jemně nasekaný tymián. Brambory vložte do pekáčku, zalijte ochuceným olivovým olejem a vše promíchejte. Pak je vložte do trouby k masu a pečte asi 30 minut dozlatova.

Foto: greta blumajerová

Nakrájené brambory promíchejte s ochuceným olejemFoto: greta blumajerová

Reklama

Související témata:

Načítám