Hlavní obsah

Redaktorky oblékly své maminky!

Foto: Ondřej Kroutil

Pavla a Jana se svými maminkamiFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Prosím tě, černý rolák nenos. Musíš si oblékat jemnější a veselejší barvy. A tu starou sukni už vyhoď…“ Přesně takhle se občas snažím poradit své mamince s jejím šatníkem. Jste na tom podobně? Pak vám možná přijde vhod můj nápad. S kolegyní Janou jsme vzaly naše maminky do obchodů a snažily se jim vybrat něco šmrncovního na sebe. Jak to dopadlo? Posuďte samy.

Článek

S Janou často píšeme články o módě, a tak jsme se tentokrát nechaly trochu inspirovat radami našich stylistek a vyzkoušely je v praxi. Vytáhly jsme mamky do dvou pražských obchodů C a Reserved, ve kterých i ony někdy rády nakupují, a vybraly jim dva modely podle své fantazie. Při tom jsme se však na vlastní kůži přesvědčily o tom, že práce stylistky není nic jednoduchého, a naše maminky zase zjistily, že role „modelky“ není nic pro ně: „Nejhorší je se stále usmívat na kameru a do foťáku a tvářit se přitom přirozeně,“ shodly se.

Naše mamky se rády oblékají asi jako každá žena a upřednostňují ležérní eleganci, ve které se musí cítit pohodlně. „Jsem navíc zimomřivá, takže mi vyhovují různé svetříky a nemám ráda velké výstřihy a holá ramena. Také si neobleču nic, z čeho bych měla pocit, že se nehodí k mému věku. Prostě se ze sebe nesnažím dělat ,dvacítku',“ směje se moje maminka. A Janina máma souhlasí: „Snažím se oblékat hlavně podle typu své postavy. Mám ráda veselé barvy a doplňky a všechno musí být skvěle sladěné a nažehlené."

„Mamča se někdy zbytečně bojí moderních věcí, říká, že se to k ní nehodí, ale když ji pak donutím to zkusit, tak kolikrát zjistí, že je to moc pěkné. Takhle jsem jí naposled vecpala úzké džíny ve stylu jeggings, které měla na videu na začátku zrovna na sobě, nebo super šaty, které se jí původně také nepozdávaly," vysvětluje Jana.

Foto: Ondřej Kroutil

Obě maminky ve svém původním oblečeníFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Za asistence maminek jsme začaly vybíratFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej KroutilNejprve jsme zvolily trochu nápadnější modelyVýběr modelů všechny překvapil

Zkusily jsme první modely více odvážné, i když jsme věděly, že by si je samy mamky nezkusily. Já jsem přišla s odhalenějším topem a kratší sukní. Bohužel jen boty jsem nemohla sladit, protože v obchodě jich moc neměli. To samé pak udělala i Jana. Maminku oblékla do černého jednoduchého, ale sexy overalu, který je poslední dobou v kurzu, a doplnila ho pouze jednoduchým svetříkem. „No mamča se bránila, protože nemá ráda černou, a připadala si moc odhalená, ale já jsem si prosadila svou,“ zhodnotila s úsměvem Jana.

Druhý outfit už byl u obou maminek střídmější. Já jsem byla s volbou džínů zastrčených do vysokých kozaček se starorůžovou košilí a svetříkem ve stejném odstínu moc spokojená. Mamča nakonec také, i když mi nejprve namlouvala, že by nemohla nikdy nosit kalhoty do vysokých bot, protože jí to zkracuje nohy. Já si však stála za svým. Mamka byla ve výsledku příjemně překvapená a variantu mi schválila s tím, že se jí líbí. Až na drobnost. Šíleně vysoké podpatky. Ale prý by se na ně asi dalo časem zvyknout. Krásně jí totiž prodloužily nohy, a to vypadá samozřejmě u všech žen v jakémkoli věku skvěle. No uznejte, dámy.

Foto: Ondřej Kroutil

Nezapomněly jsme ani na odpovídající doplňkyFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Oběma maminkám to moc slušeloFoto: Ondřej Kroutil

„Já jsem chtěla mámě vybrat nejprve také nějaké džíny s košilí a sakem, ale nenašla jsem přesně to, co jsem si představovala. A tak jsem nakonec kombinovala a kombinovala, až jsme s mamkou našly tenhle kostýmek, který jsem vyzdvihla černými doplňky v podobě šálky a krásné brože,“ popisuje Jana a dodává, že vlastně ve výsledku byla z tohoto modelu víc nadšená maminka než ona, jak můžete vidět na videu.

Ale o to přece šlo, udělat radost maminkám a ukázat jim i vám, co by jim slušelo. Vždyť která dcera a matka si občas nevyrazí na společné nákupy a neřeší módu? Snad se vám naše maminky líbily a třeba jsme vás inspirovaly k podobnému nápadu.

Podělte se s námi v diskusi o to, zda radíte maminkám s oblečením a zda mají podle vás dobrý vkus. Nebo naopak radí ony vám?

Reklama

Související témata:

Načítám