Hlavní obsah

Rovné vlasy. Snadno a rychle!

Foto: Thinkstock

Nejlépe se vlasy narovnají pomocí žehličkyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás vaše vlny nebaví? Skvělé! Máme pro vás několik tipů zkušené kadeřnice, které z vašich kudrlin za pár chvil vykouzlí dokonale rovné vlasy. A zvládnete vše sama doma. Takže stop vlnám na pár hodin nebo i měsíců!

Článek

Pozor ale. Podívejte se na naše video, kde vám kadeřnice Monika Štětková z XStyle Beauty poradí, jak o vlasy pečovat, aby i po vašich zásazích byly zdravé a vypadaly krásně.

Foukání

První možností, jak narovnat rozbouřené vlny, je fénování přes velký kartáč. „Než se do něj pustíte, nezapomeňte si umýt vlasy kvalitním šamponem a ošetřit je příslušnou péčí, protože kudrnaté a zvlněné vlasy jsou ve své podstatě suché a potřebují dodat výživu, abyste s nimi nemusely zápasit a dobře se upravovaly," doporučuje Monika Štětková.

Důležitá je volba hřebenu. První variantou je kulatý kartáč s velkým průměrem, aby se vlasy snadněji narovnávaly. Ty kvalitní seženete za cenu kolem 200 korun. Na trhu jsou ovšem i hřebeny, které mají oválný průměr. Naprostou novinkou jsou kartáče připomínající vzhledem žehličku. Tyto placaté hřebeny seženete v kadeřnických potřebách nebo přes internet pod názvem foukací kleště cca za 400 korun. Práce s nimi je stejná jako s předchozími typy hřebenů, jen místo nabírání pramene zespoda, berete pramen stejně jako při žehlení žehličkou „do kleští“, sjíždíte po něm od kořínků dolů a zasušujete fénem.

Narovnávání natáčkami

Natáčky neslouží jen ke zvlnění vlasů. Když zvolíte ty správné, můžete s nimi vlasy i narovnat. Je důležité vybírat ty s co největším průměrem, ideálně se k tomu hodí natáčky na suchý zip, které můžete vidět na videu. Čím větší budou mít natáčky průměr, tím rovnější vlasy po jejich sundání budou. U tohoto způsobu musíte počítat s tím, že na koncích budou vlasy stočené do velké vlny, kterou můžete dorovnat fénem, žehličkou nebo nechat. Pro větší objem je třeba natáčet vlasy co nejvíce od hlavy proti směru jejich růstu. Tento rovný účes bude vypadat nadýchaně. Na závěr zafixujte lakem. Pokud použijete i lesk, pozor na jeho konzistenci, aby vlasy neplihly a neměly tendenci se znovu kroutit. Stačí opravdu s citem.

S žehličkou opatrně!

Častou spolehlivou volbou je rovnání vlasů pomocí žehličky. Aby ovšem vlasy nebyly poničené, je třeba dodržovat pár důležitých zásad. Před samotným narovnáváním je třeba vlasy umýt (aby na nich neulpívaly zbytky laků a tužidel) a ošetřit speciálním přípravkem na narovnávání vlasů. „Na trhu jsou různá séra, mlíčka apod., která působí jako regenerace, ale především jako ochrana vlasu před vysokým teplem, které v žehličce je,“ upozorňuje kadeřnice. Dále musí být vlasy před rovnáním dokonale suché a rozčesané, protože jsou z velké části tvořené vodou a při vysoké teplotě byste je laicky řečeno uvařily. Pracujte rovnoměrně, rychle, nezastavujte se uprostřed žehlení na prameni. Nakonec stačí účes zafixovat lakem. Takhle vám vlasy vydrží minimálně jeden den, v lepším případě i dní více, pokud ovšem nezaprší.

Rovné vlasy natrvalo?

Pokud netoužíte po rychlé a krátkodobé změně, ale po něčem trvalejším, jsou tu další možnosti, které ovšem samy nezvládnete a musí je provést odborník. Asi nejnovější metodou trvalého narovnání vlasů je aplikace speciálního keratinu. Jak podobné metody fungují a co vás u kadeřníka čeká si můžete přečíst v článku Zázrak, co zatočí s krepatými vlasy.

Jakékoli narovnání vlasů pomocí horkého vzduchu vyžaduje následnou hydratační péči. Nemusíte se o svoji bujnou kštici obávat, stačí o ni důkladně pečovat.

Reklama

Související témata:

Načítám