Hlavní obsah
3,1
(199)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Španělské ptáčky miluje snad každý, ne vždy je ale čas zavinout úhledné roládky. Místo toho si ptáčky ale můžete udělat jako „ptáčkovou“ omáčku - na její přípravu se ostatně hodí i levnější hovězí přední maso. Rozbalenou verzi ocení i děti.

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cibule
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 700 g hovězího krku
  • 75 g uzeného špeku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 ks vejce
  • 2 ks kyselých okurek
  • 1 ks párku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Když zesklovatí, přidejte na kostky nakrájené maso a kostičky špeku. Zprudka orestujte, aby se zatáhlo.

02.

Přidejte sůl, pepř, hořčici a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale hladina byla jen těsně nad ním. Takto za občasného promíchání duste asi 70 minut.

03.

Mezitím vejce uvařte natvrdo (tedy 10 minut od bodu varu), nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Stejně tak pokrájejte kyselou okurku, párek nakrájejte na kolečka.

04.

Když je maso téměř měkké, přidejte všechny připravené ingredience a nechte je v omáčce prohřát a pustit chuť. Ideální příloha je dušená rýže, někdo preferuje knedlíky.

Máte raději klasické rolky nebo si zjednodušíte život touto omáčkou? Výborné jsou kuřecí paličky se sladkou omáčkou.

Reklama

Načítám