Hlavní obsah

Růžičková kapusta: 3 recepty, ve kterých vám bude chutnat!

Foto: Greta Blumajerová

Růžičková kapusta? Vezměte ji na milost!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Růžičková kapusta. Že ji nesnášíte? Hloupost! To jste jen doteď nenarazili na jídla, ve kterých chutná naprosto báječně. Taková pro vás máme hned tři. Je chyba nevyzkoušet je!

Článek

Ceny paprik, rajčat či ledových salátů vzrůstají, zatímco kořenová zelenina a také růžičková kapusta zažívají dny největší slávy. Potvrdí vám to každý, kdo třeba o víkendu vyrazil na farmářské trhy. Že jste té poslední zmíněné zatím nepřišli na chuť? Gratulujeme vám, protože dnes je ten den, kdy se to všechno změní. Díky třem receptům, ve kterých je doslova fenomenální.

Polévka s kapustičkami a sýrem

Na 4 porce potřebujete:2 lžíce oleje, 1 cibuli, 200 g růžičkové kapusty, 1 bramboru, 2 stroužky česneku, 400 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, 50 g proužků čedaru, sůl a čerstvě mletý pepř, svazek koriandru

Foto: Greta Blumajerová

Sýr můžete klidně nechat rozpustit přímo v hrnci v polévceFoto: Greta Blumajerová

Postup:V hrnci rozpalte olej a opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte na půlky nakrájené kapustičky a kostičky oloupané brambory. Doplňte plátky česneku, nechte krátce prohřát a vše zalijte vývarem. Vařte asi 15 minut, nakonec polévku rozmixujte, zahustěte smetanou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čedarem a nasekaným koriandrem.

Těstoviny s kapustičkami a sušenými rajčaty

Na 4 porce potřebujete:400 g čerstvých těstovin, 6 lžic panenského olivového oleje, 3 stroužky česneku, 250 g růžičkové kapusty, 10 sušených rajčat v oleji, 1 citron, sůl a pepř, pár lístků čerstvé bazalky

Foto: Greta Blumajerová

K těstovinám obvykle stačí doplnit pár ingrediencí a vznikne dokonalá večeřeFoto: Greta Blumajerová

Postup: Na dvou lžících oleje opečte na půlky nakrájené kapustičky spolu s nasekanými rajčaty. Po deseti minutách doplňte plátky česneku, sůl, pepř a zbytek oleje. Těstoviny vařte asi 3 minuty v osolené vodě. Poté je přeceďte, přidejte k zeleninové směsi, doplňte druhou část oleje, šťávu z citronu a podávejte s čerstvou bazalkou.

Zimní příloha: Gratinované kapustičky

Na 4 přílohové porce potřebujete:400 g růžičkové kapusty, 3 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce plátků mandlí, 200 ml smetany ke šlehání, šťávu z půlky citronu, 5 lžic parmezánu, 5 lžic strouhanky, sůl a pepř

Foto: Greta Blumajerová

Zapečená kapusta se smetanou a sýrem je skvělou přílohouFoto: Greta Blumajerová

Postup: Kapustičky omyjte, vložte je do vroucí osolené vody a nechte je asi 7 minut vařit. Vodu slijte a kapustičky dejte krátce opéct do pánve na másle, oleji, spolu s nakrájenou slaninou a plátky mandlí. Po pár minutách do směsi přidejte smetanu, citronovou šťávu, sůl i pepř. Směs promíchejte, přesuňte od pekáčku a zasypte směsí strouhanky a parmezánu. Zapečte při 190 stupních v troubě 10 minut.

A v jaké podobě milujete růžičkovou kapustu vy?

Reklama

Načítám