Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Tenhle tatarák je nejen lahodný, ale navíc krásně lehký, takže se jej nemusíte bát ani v horkých letních dnech!

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g hovězího masa
  • 50 g kaparů
  • 50 g kyselých okurek
  • 2 ks šalotky
  • 1 hrst listové petržele
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Dresink
  • 4 lžíce majonézy
  • 1/2 lžičky tabaska
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Strojky jsou dnes tak jemné, že maso není potřeba ani škrábat, takže hovězí maso namelte najemno na masovém strojku. Vložte je do mísy a vidličkou je promíchejte.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Pak si připravte dresink – jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady, až z nich vznikne jedna hladká omáčka.

03.

Postupně do masa přimíchejte nasekané kapary, cornichonky, šalotku, petržel a trochu dresinku. Množství jednotlivých dochucovadel ve finále záleží nejvíc na vás, každý ho má přece jen rád trochu jinak.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Úplně na závěr vmíchejte i nalámané hoblinky parmezánu a olivový olej, dochuťte solí a pepřem a tatarák dejte odležet do lednice.

06.

Tatarák formičkou vytvarujte do úhledného válečku a servírujte jej s osmaženými hranolky a salátem. Pokud chcete dresink podávat takhle krásně ve skořápce od vajíčka, je potřeba ji nejdřív asi 15 minut péct v troubě předehřáté na 150 stupňů – aby se na ní zničily všechny bakterie.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Reklama

Související témata:

Načítám