Hlavní obsah

Sex po porodu: Zpověď 5 žen. Kdy se vrátily k milování?

Foto: thinkstock

Těhotenství a porod zahýbá vaším životem, a to včetně toho sexuálníhoFoto: thinkstock

Reklama

Anglická spisovatelka Gina Ford tvrdí, že by ženy měly mít se svým partnerem sex nejpozději po šesti týdnech od porodu. Dokonce naznačuje, že je občas potřeba takříkajíc zatnout zuby a vydržet to. Její názor vyvolal řadu odmítavých názorů. A takhle to s obnovou sexuálního života vidí pět žen, které si tím nedávno prošly.

Článek

Britský magazín Daily Mail vyzpovídal pět žen, které před různě dlouho dobou přivedly na svět dítě. Některé se dokázaly milovat už po pár týdnech od porodu, jiným to trvalo mnohem déle. Přečtěte si, co prožívaly, jak se cítily a jak mateřství změnilo jejich sexuální život.

Tip redakce:Samotnou kapitolou je sex během těhotenství. Přečtěte si článek na toto téma a zjistěte, kdy je nejlepší!

Aimee Dorrington (27 let, desetiměsíční syn Nathanial) – bez sexu 6 týdnů

„Se svým partnerem Benem jsem vždy měla hodně bohatý sexuální život a nechtěla jsem, aby na tom dítě cokoli změnilo. Ben mě učinil neskonale šťastnou, protože mi dal nádherného syna, a já chci, aby byl také šťastný. I to je důvod, proč jsem chtěla obnovit náš sexuální život co nejrychleji.

Poprvé jsme to zkusili tři týdny po porodu, ale nešlo to, protože jsem stále ještě měla stehy. Nakonec jsme se milovali po šesti týdnech. Nyní jsem opět těhotná, a to v sedmém měsíci, a pořád si s Benem užíváme sexu. Myslím, že náš milostný život neutrpí ani s druhým dítětem. Sex bude stále patřit k jedněm z našich nejvyšších priorit. Tak jsme to měli vždy a děti na tom absolutně nic nemění, bez ohledu na to, kolik jich nakonec budeme mít. Sex je pro nás jednoduše velmi důležitý, tak to je.“

Foto: www.dailymail.co.uk

Aimee s partnerem Benem a synem Nathanialem.Foto: www.dailymail.co.uk

Abby Wolf (33 let, syn Fred 3 roky, dcera Minnie 2 roky) – bez sexu 8 týdnů

„Já se trochu bála toho, jak mě bude můj manžel John vnímat poté, co mě uvidí rodit. Navíc jsem po porodu hodně silně krvácela, a vůbec jsem se necítila dobře, protože jsem přibrala a měla jsem povolené břicho. I tak jsem se chtěla k sexu vrátit co nejdříve.

Po osmi týdnech jsme se tedy rozhodli, že to zkusíme. V jistém smyslu jsem k tomu přistupovala tak, že to přinejhorším nějak vydržím. Dala jsem si několik skleniček vína, a nakonec jsem si to skvěle užila.

Když bylo Fredovi teprve sedm měsíců, znovu jsem otěhotněla. Druhý porod byl velmi komplikovaný, dcera Minnie neustále plakala, visela na mém prsu, a já skončila s poporodními depresemi, takže sex bylo to poslední, na co jsem myslela.

Foto: www.dailymail.co.uk

Po prvním dítěti zvládla Abby obnovit sexuální život celkem snadno, po druhém dítěti už to ale bylo těžšíFoto: www.dailymail.co.uk

Po třech měsících jsme se nakonec milovali, ale já se nedokázala uvolnit, vůbec se mi to nelíbilo. John to sice chápal, ale náš sexuální život upadal. Nehádali jsme se, on na mě nikdy nenaléhal, ale já měla výčitky, že jsem ho zklamala. Nějakou dobu jsme spolu nespali vůbec.

Teď už jsou to dva roky, a je to mnohem lepší. Milujeme se sice maximálně dvakrát do měsíce, ale funguje to. Doufáme, že až děti povyrostou, naše frekvence se opět zvýší.“

Aileen Sergent (32 let, syn Loki 19 měsíců) – bez sexu 2,5 měsíce

„My jsme se s manželem Nathanem poprvé milovali zhruba deset týdnů po porodu, a myslím, že jsme to uspěchali. Necítila jsem se vůbec dobře. Vždycky jsem nosila velikost oblečení číslo 36, najednou jsem měla velikost 44. Navíc jsem měla dvanáct stehů a první dva týdny jsem v podstatě nespala, jen kojila. Cítila jsem se tlustá, ochablá, nehezká, vyčerpaná.

Nasadila jsem si přísnou dietu a trávila hodiny cvičením v obýváku. Myslím, že jsem sama na sebe moc spěchala a moc tlačila. Tak strašně jsem chtěla být skvělá manželka, matka, chtěla jsem opět mít sexuální život, skvělou postavu, až jsem z toho byla úplně vyřízená a vše jsem si jen zkomplikovala.

Foto: www.dailymail.co.uk

Aileen se svou rodinou - manželem Nathanem a synem LokiFoto: www.dailymail.co.uk

Když se na to podívám zpětně, měla jsem si dopřát víc času. I když jsme spolu víc než dva měsíce nespali, intimita nám nechyběla. Byli jsme k sobě něžní a láskyplní. Milostný život jsme tedy celkem rychle obnovili, ale stejně to není jako dřív. Předtím jsme se milovali tak pětkrát do týdne, nyní, když máme štěstí, se nám to podaří dvakrát týdně.“

Anara Ashwood (37 let, devítiletá dcera Gaia a pětiletá dcera Eden) – bez sexu 5 měsíců

„Poté, co jsem měla Gaiu, jsme se s partnerem nemilovali pět měsíců. Byla jsem plná euforie z toho, že jsem matka, že mi sex nepřišel vůbec na mysl. Můj partner na mě tehdy nenaléhal. Myslím, že i jemu chuť na sex s novorozencem v domě klesla. Navíc jsme si našli spoustu jiných způsobů, jak spolu sdílet intimitu. Líbali jsme se, mazlili se a podobně. Když jsme se nakonec k sexu odhodlali, bylo to lepší než kdy předtím.

Foto: www.dailymail.co.uk

Anara se po porodu první dcery nemilovala pět měsícůFoto: www.dailymail.co.uk

Když se mi narodila druhá dcera, neměla jsem sex tři roky. Částečně proto, že jsem se s partnerem rozešla, když jsem byla ve třetím měsíci těhotenství, a částečně proto, že s příchodem druhého dítěte se můj život kompletně změnil. Veškerý důraz jsem kladla na děti. Netoužila jsem po sexu, po nové známosti, po randění. Nyní jsem připravená potkat někoho nového, ale sex skutečně není už zásadní částí mého života.“

Taraneh Satari (23 let, dcera Elisia 22 měsíců) – bez sexu dva roky

„Můj a partnerův intimní život skončil ve chvíli, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Se Simonem jsem nespala celé těhotenství, protože jsem měla obavy o naše nenarozené dítě.

Ani po porodu mě sex nezajímal. Byla jsem vyčerpaná, kojení mi sebralo hodně času i energie, moje tělo se dramaticky změnilo. Elisia celé noci proplakala, já nevěděla, jak ji utišit, nakonec jsem dostala deprese.

Po šesti týdnech jsme to zkusili, ale já nesnesla Simonův dotyk. Vadilo mi, když mi sahal na prsa, protože ta přece patřila mému dítěti. Pokaždé, když jsem ho odmítla, sedl si na kraj postele a koukal do dálky. Říkal, že to chápe, ale zraňovalo ho to. Přesto se pořád snažil, zval mě na večeře, byl romantický. Nic nepomohlo.

Po několika měsících se snažit přestal a v srpnu 2011 se odstěhoval. Cítil se zraněný, odmítnutý, nejistý. Po čtyřech měsících se ale vrátil. Tak moc jsme si chyběli, že jsme se rozhodli nevzdat to. Nespali jsme spolu dva roky, nyní náš milostný život pomalu obnovujeme a doufáme, že se nám to podaří.“

Tip redakce:Nestresujte se tím, když nemáte hned po porodu na sex chuť. Jsou totiž horší situace, například když vás manžel po porodu už nechce!.

Jak dlouho trvalo vám, než jste po porodu dokázaly začít znovu sexuálně žít?

Reklama

Načítám