Hlavní obsah

Sezona plná módy: Inspirujte se novými kolekcemi českých návrhářek!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z dílny zahraničních návrhářů jsme vám ukázali už leccos. Při dnešním módním výběru jsme proto změnili strategii a zůstali na našem území. Jak si s kolekcemi pro podzim a zimu poradili čeští tvůrci?

Článek

S každým kompletem nakouknete do kolekce jiného návrháře nebo přesněji řečeno návrhářky. Ve výběru se nám totiž shodou okolností sešly samé ženy. A přestože není designérská tvorba levnou záležitostí, minimálně za prohlédnutí stojí.

Nevšední barvy

V aktuální kolekci Zuzany Kubíčkové se střetávají typicky podzimní materiály s barvami, které jsou naopak v tomto období poněkud netradiční. A o to víc nás „svítivky“ v čele s fuchsiovou nebo oranžovou baví. Vtipným prvkem jsou motivy pusinek, které se v kolekci opakují a odvážné vrstvení (mohérová sukně a kalhoty vespod).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (Zuzana Kubíčková, 15 500 Kč), mohérová sukně (Zuzana Kubíčková, 17 200 Kč), halenka (Zuzana Kubíčková, 11 500 Kč), boty (Zuzana Kubíčková, cena k doptání u návrhářky)Foto: Greta Blumajerová

Od základu

Pod značkou Jsem tvoří designérka Lenka Štěpánková, která je propagátorkou takzvané slow fashion (kvalita převažuje nad kvantitou a méně je více). Nejčastěji se proto zaměřuje na nadčasové kousky, které se mezi sebou dají různě kombinovat a vrstvit. Její kožené kalhoty stylistka spárovala se zajímavě střiženým topem a kašmírovým kabátem.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kožené kalhoty (Jsem, 6700 Kč), kožený top (Jsem, 7900 Kč), kašmírový kabát (Jsem, 13 900 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3990 Kč), náhrdelník (Antipearle, 16 500 Kč), prsten (Antipearle, 7500 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Jsou stylové, pohodlné a nevycházejí z módy. Kvalitní polobotky by vám neměly chybětFoto: archiv firem

Kabát s nápadem

Při výběru kabátu se nevyplatí držet při zemi. Pořídíte-li si neotřelý svršek, vystačíte si vespod s něčím jednoduchým a nadčasovým. Z kolekce Tiqe, za kterou stojí návrhářka Petra Balvínová, stylistka vybrala hedvábnou halenku a rovně střižené džíny. Kabát, který na sebe strhává pozornost, si i přes svou barevnost zachovává jakousi strohost.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: vlněný kabát (Tiqe by Petra Balvínová, 24 900 Kč), džíny (Tiqe, 6900 Kč), hedvábná halenka (Tiqe, 5900 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3890 Kč), kožená kabelka (Jana Rollo, prodává La Gallery Novesta, 5560 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Inspirace všude kolem

Než budete pokračovat ve čtení, dobře se zadívejte na dlouhé, siluetu kopírující šaty. Na první dobrou totiž nemusíte rozeznat, že se díváte na motiv hor. Iva Burkertová, navrhující pod značkou Odivi, se totiž v podzimní kolekci Ventures inspirovala dobrodružstvím a přírodními krásami. Díky příjemnému materiálu navíc můžete s šaty naložit porůznu. Vydat se v nich můžete na večírek i horskou chatu.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Odivi, 4890 Kč), boty (Office Shoes, 1699 Kč), prsten (Antipearle, 16 100 Kč), náušnice (Antipearle, 4100 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Dlouhé šaty můžete odlehčit i teniskami. Ty sněhově bílé se letos nosí ke všemu!Foto: archiv firem

Móda s příběhem

U posledního kompletu odbočíme na Slovensko, které je domovem začínající návrhářky Vivien Babicové. Momentálně byste ji ovšem mohly potkat spíše ve Zlíně, kde studuje i tvoří. Při vzniku kolekce 109 se nechala ovlivnit tvrdou dřinou, kterou vykonával její tatínek coby horník třicet let. Všimnout si tak můžete maskulinních prvků, pevných materiálů i opotřebovaných nápletů a kapes, které návrhářka recykluje.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Vivien Babicová, 3600 Kč), kalhoty (Vivien Babicová, 4000 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 4490 Kč), kabelka (Topshop, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Pozor, už zítra se můžete těšit na krásné fashion video! A mimochodem, už jste s námi nahlédly do zákulisí módního focení?

Reklama

Načítám