Hlavní obsah
3,4
(139)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Když se řekne čínská kuchyně, člověku obvykle vytanou na mysli dvě jídla: kung-pao a nudle. My jsme se dnes podívali na to, jak si doma rychle, jednoduše a za pár korun připravit smažené nudle, a verdikt je jednoznačný: Jděte do toho. Tuhle večeři budete mít hotovou za 25 minut.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 120 g čínských vaječných nudlí
  • 150 g vepřového masa
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Nudle (obvykle je najdete pod označením chow mein) zalijte vroucí vodou a nechte tři až pět minut nabobtnat. Mezitím si připravte zbytek ingrediencí. Vepřové maso můžete použít v podstatě jakékoli, hodí se třeba plec nebo kousek kýty, klidně ale zužitkujte zbytek krkovice. Maso nakrájejte na velmi tenké nudličky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nudličky na něm orestujte dohněda. 

02.

 Mezitím nakrouhejte na mandolíně mrkev na co nejtenčí nudličky, případně použijte škrabku na zeleninu julienne nebo v nejhorším případně hrubé struhadlo. Jarní cibulku nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky a ty pak podélně nasekejte na nudličky.

03.

Smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku, sezamový olej, utřený česnek a chilli vločky dohromady. Maso vyjměte z pánve, přidejte asi lžíci oleje a asi 2 minuty orestujte zeleninu. Přidejte nudle a přibližně 2 minuty prudce smažte. Pak přidejte maso a ochucovací omáčku a ještě společně prohřejte. Ihned podávejte.

Také milujete tu chuť i vůni?

Reklama

Načítám