Hlavní obsah

Šťavnaté menu na květen: Pochutnejte si na špízech i koláči

Foto: Greta Blumajerová

Menu plné křupavé zeleniny a ovoce chutná nejvíc venku na sluníčku!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květen láká nejen na slunné počasí, ale konečně i na čerstvé české ovoce a zeleninu. Tak se ještě na chvilku schovejte do kuchyně, a pak už si jen na sluníčku užívejte šťavnaté dobroty, které z nich vykouzlíte!

Článek

Čím více se blížíme létu, tím větší je výběr čerstvé místní zeleniny a ovoce. To ale neznamená, že odteď už budeme chroupat jenom saláty, protože i třeba ředkvičkám tepelná úprava svědčí! Ztratí na své palčivosti, a naopak lehce zesládnou. Podobně jsem použila i chřest a jarní cibulku, ze kterých jsem připravila pikantní kuřecí špízy, které můžete jak péct v troubě, tak s nimi zahájit grilovací sezonu.

A jak už možná víte, pro Michala bylo dnešní focení receptů prozatím poslední, protože se od příštího týdne bude už naplno věnovat rodině. Náš smutek nezahnaly ani dva lahodné dezerty, které pro vás na rozloučenou připravil – dokonalý jahodový koláč a kynuté pudinkáče, které jenom podtrhly to, jak moc nám bude (nejen božími sladkostmi, kterými pravidelně nabourává naši pomyslnou dietu) chybět!

Na jakou zeleninu a ovoce se s příchodem léta těšíte nejvíc?

Reklama

Související témata:

Načítám