Hlavní obsah

Styl chůze prozradí, jak si užíváte sex!

Foto: Thinkstock

Vaše chůze o vás prozradí více, než si myslíte!Foto: Thinkstock

Reklama

Chůze je jako životopis. Z pouhého kroku se dají vyčíst neskutečné věci! Jaké? Třeba to, jestli v posteli prožíváte slasti nebo strasti. Nebo zda máte vyvrcholení a jak často. Takže pozor na to, jak chodíte po ulici!

Článek

„Držení a řeč těla prozrazují, jak jste šťastní, nebo zklamaní, jestli se dovedete s životem prát, nebo se jím necháte vláčet. Každý pohyb odhaluje vaši minulost i to, jak se momentálně cítíte: kdo jste, na co myslíte, o čem sníte, po čem prahnete i čeho se bojíte,“ říká britská sexpertka Tracey Fox. Proto možná nikoho nepřekvapí, že z pouhé chůze a volného a sebevědomého kroku ženy lze vyčíst daleko niternější a intimnější informaci o počtu jejích orgasmů. O tomto faktu informuje belgická studie, jejíž výsledky byly zveřejněny v odborném časopise Journal of Sexual Medicine.

Chůze je jedním z aspektů atraktivity

Energickým a volným krokem se rozumí, že žena je smyslně nadaná, umí si sex užít, kdežto ztuhlá, trhaná a nesebevědomá chůze prozrazuje sexuální zdrženlivost. Této teorie se vědci drželi, když analyzovali chůzi skupiny žen, které před názornými ukázkami svého stylu procházení se vyplnily badatelům dotazníky o své sexuální minulosti včetně odhadovaného počtu prožitých orgasmů. (Zahraniční prameny ale uvádějí, že výzkumníci neměli žádné další předchozí znalosti z oboru neverbální komunikace.)

Trénovaný klín – rovná záda

Posouzením reálného kroku s velmi osobním dotazníkem žen vyplynulo, že svěží a energická chůze vypovídá o větším sebevědomí, které pramení mimo jiné i z toho, že dotyčná dosahuje sexuálního vyvrcholení častěji. To má vliv na vysokou sebeúctu a důvěru ve vlastní tělo. Vzpřímená chůze prý také poukazuje na zdravotní stav. Má-li žena posílené a neochablé pánevní dno, nehrbí záda a její vystupování je díky tomu v porovnání od ostatních dominantnější a působí vyrovnaněji.

Atraktivní pro druhé? Nalaďte mysl!

Podtrženo, sečteno: Čím vyšší je vaše sexuální sebevědomí, tím vzpřímeněji kráčíte, což na druhé působí víc sexy. Mají pak dojem, že v posteli nemáte problém prakticky s čímkoli a orgasmy rozdáváte možná i na přání. V opačném případě vás mají za šedou myšku, která o svoje orgastické štěstí nebojuje, nebo ho není vůbec schopná. Jak taková nebýt?

Je to jedno s druhým… „Změní-li se řeč těla, mysl se často přizpůsobí. Narovnejte se, vztyčte hlavu a vaše sebevědomí vzroste,“ říká Tracey Fox. Mimochodem, i partnerova gesta o mnohém vypovídají. Chcete poznat, jestli vám lže? Odborník poradí, jak to odhalit (vše najdete ve článku Expert na řeč tělo: Ženy víc mluví i víc lžou). Hlavně se ale naučte umění sexy kroku!

Foto: Thinkstock

Muži se rádi podívají...Foto: Thinkstock

Jak správně chodit?

„Všichni při chůzi preferujeme určitou tělní partii, která nás jakoby táhne vpřed a má přednost před zbytkem těla. Vévodí-li ramena, působíte ochranitelsky a bázlivě. Když se necháte vést koleny, nohy vás zdánlivě samy nesou, kam nechcete. Pokud vcházíte do místnosti hrudníkem napřed, hrozí, že budete lidem připadat přehnaně ambiciózní,“ varuje Tracey.

Jaké jsou tedy dva nespolehlivější tipy? Kráčejte neutrálně nebo dejte důraz na pánev. Co s ní? Rozhýbat! V houpavé chůzi je totiž obsažen jasný sexuální náznak. Jak na to, můžete vidět ve videu zde. Dál vypněte hrudník a mějte upřený pohled očí, ke kterým jsou ostatní nuceni vzhlížet. S trochou tréninku svoji mysl i okolí přesvědčíte o tom, že se svým tělem problém nemáte.

Orgasmus neorgasmus, choďte stylově!

A kdyby přece jen ano, co se konkrétně dosažení orgasmu týče, věřte, že se v mnoha případech také jedná o psychiku. Kromě toho, že si vyvrcholení poručit prostě nemůžete. „Tělo není topinkovač, abyste do něj strčili rohlík, teplota stoupla a orgasmus vyskočil jako rozpálený toast. Orgasmus je spíše hlavolam. Jste-li šikovní a zkušení, cesta může být kratší, každý ale rébus nevyluští nebo ho rozlouskne jenom někdo a někdy,“ nechává se slyšet sexuolog Zlatko Pastor.

To ale nic nemění na tom, že chodit můžete zpříma. Působí to dobře, ať už je na výše uvedené studii zrnko pravdy či nikoli. O hrbáče totiž nestojí nikdo tak jako tak!

A co vy? Souhlasíte s tím, že ženská chůze může odhalit její orgasmickou historii?

Reklama

Načítám