Hlavní obsah

Pravidla sexu: Jak to chodí na swingers party?

Foto: Thinkstock

Víte, co přesně se odehrává na swingers party?Foto: Thinkstock

Reklama

Co si vybavíte, když se řekne swingers party? Nahá těla na jedné hromadě, kde každý souloží s každým, kde neexistují žádné hranice ani zábrany, jednoduše Sodoma Gomora? Jenže tahle sexuání libůstka má přece jen svá pravidla a rozhodně si nelze dovolit vše. Nevěříte? Tak čtěte dál!

Článek

Kolem swingování (vyměňování partnerů) a swingers party panuje mnoho mylných představ. Nejčastěji si lidé swingers party pletou s takzvaným gruppensexem, kde z valné většiny skutečně jde o to, vyspat se s velkým počtem lidí. „Často tak lidé soudí podle odkazů na internetu, které pod názvem swingers nabízejí aktivity ve smyslu honorované účasti při natáčení hromadné gruppensex party. To ale skutečně nemá se swingers akcemi nic společného,“ říká sex koučka Julie Gaia Poupětová z portálu sex-koucink.cz.

Jak to na takové hromadné, a především placené akci vypadá, se dočtete ve dvoudílné reportáži Šmírovala jsem na swingers party! 1 a Šmírovala jsem na swingers party! 2.

Swingers trochu obecně

Klasická swingers party má ale mnohem „poklidnější“ průběh, a pokud nechcete, vůbec souložit nemusíte! Nekoná se žádná obří místnost, kde porůznu souloží dvojice, trojice, čtveřice a snad ještě početnější skupinky sexuchtivých účastníků. „Prostory, kde se klábosí a popíjí, bývají oddělené od prostorů, kde se lidé intimně sbližují. Takže ve výsledku se celý večer vlastně nemusíte ani svlékat ani zapojovat ani se dokonce na živý sex dívat, nechcete-li,“ popisuje Julie Gaia Poupětová. Jakýmsi stejnokrojem na swingers je buď ručník, nebo prostěradlo, podobně jako v sauně. Na škodu, především u dam, není ani hezké prádélko.

Foto: Thinkstock

Pokud nechcete, na swingers party s nikým souložit nemusíteFoto: Thinkstock

Faktem ale je, že většina lidí na takovou akci jde za účelem sexu a těch, co jen tak popíjejí na baru, je minimum. Obecně platí následující zvyklosti:

  • Z velké části dochází ke klasické souloži v kombinaci s orálním sexem, a to v heterosexuálním páru či ve skupině s převahou žen.
  • Zapomeňte na erotické pomůcky. Vibrátory a podobné hračičky na swingers příliš nefrčí.
  • Pánové by neměli onanovat, nebývá to zvykem a okolí by to mohlo nést nelibě. V cizině už sice fungují i masturbační party, u nás zatím ovšem ne.
  • Vstup je povolen v páru, samostatně se swingers party mohou zúčastnit jen ženy, ovšem takhle odvážných dam je prý poskrovnu.

Vyberte si „svoji“ místnost

Podle odborníků na swingers party chodí spousta párů, které tak chtějí oživit svůj sexuální život. Potom jsou to lidé, které vzrušuje, když se na ně někdo dívá, a také ti, co zase rádi okukují ostatní. Koneckonců říká se, že trocha voyerismu je v každém, jen se to bojíme přiznat.

Pokud vám tohle ale nic neříká, ve swingers klubech bývají k dispozici takzvané pokoje pro nováčky. „Tam by ostatní účastníci party neměli chodit, nejsou-li přímo vyzváni. Do tohoto pokoje nebývá z okolních místností příliš vidět, tudíž poskytuje dostatek soukromí,“ upřesňuje Julie Gaia Poupětová.

Mezi další speciální pokoje patří například místnost určená jen pro ženy, nebo místnost vybavená pomůckami pro BDSM aktivity.

Tip redakce: Swingování má ale svá rizika! Dočtete se o nich v článku Sexuální výměna manželek? Risk!.

Můžu říci ne?

Co když se vám nikdo na party nebude líbit, co když se s vámi bude chtít milovat někdo, o koho vy stát nebudete? Neurazí se, když řeknete ne? To jsou logické otázky, na které ale existují jednoduché odpovědi.

Zaprvé ve swingers klubech se nesvádějí jednotlivci, ale páry. Když už se tam totiž objeví samotná žena, s některým z přítomných párů se již zná a je s nimi na setkání domluvená.Tudíž na všechno, včetně odmítnutí, jste vždy dva(nebo klidně tři)! K navázání kontaktu dochází nejčastěji hovorem například u baru, ale samozřejmě fungují i klasické signály v podobě úsměvů, pohledů, případně letmých doteků. Další možností je i to, že se k vám jednoduše někdo pokusí přidat.

Pro tyto situace je dobré, když si s partnerem předem domluvíte určité signály, ze kterých oba pochopíte, že tihle lidé se vám nelíbí a rozhodně se s nimi nechcete sbližovat. Pak stačí sušně říci ne, nebo se v tichosti zvednout a najít si jiné místo. Nikdo se nebude zlobit, nikdo se neurazí. Tak to jednoduše chodí. Každý někdy řekne ne a jindy je zase odmítnut.

Chcete něco extra?

Nechcete se na party setkat například se staršími páry? Bojíte se, že vás bude na akci někdo fyzicky odpuzovat? Nesnesete pohled na lidi, jejichž postava není zrovna samý sval? Tak hledejte party s podtitulem Milk and Honey. Na ty mají totiž přístup jen ti, kteří o sebe jednoduše velmi dbají. Žádné povolené svaly a tukové polštářky nejsou povoleny. „Kvalitu sexu a výkonnost to samozřejmě nezaručí, ale tyto akce mají jistý nádech luxusu a důrazu na estetičnost," říká Julie Gaia Poupětová.

Co se týče věku účastníků, na klasických swingers akcích není nijak omezen. Dokonce tyto party prý častěji vyhledávají páry, které už mají něco za sebou, než mladé dvojice. Proto se některé kluby snaží tak trochu méně okatě zajistit účast hezkých lidí tím, že stanovují věkovou hranici padesáti let. Ale stoprocentní to také není, protože leckterá padesánice trumfne mnohem mladší konkurentky.

Pořád vám to přijde málo? Žádný odvaz, žádné bičíky, odvážné kostýmky, latex či kůže? Tak zkuste akci nazvanou Sinless party. Místo lidí omotaných ručníky či prostěradly tam potkáte dominy v latexu, roztomilé pokojské, přísné zdravotní sestřičky, drsné chlapíky v kůži a podobně. Počítejte ale s tím, že akce bývají zaměřeny na sado-masochistické hrátky.

Tak co? Našli byste odvahu a na swingers party vyrazili, nebo to není nic pro vás?

Reklama

Související témata:

Načítám