Hlavní obsah

Tajemství životního čísla: Jaké nemoci vám hrozí?

Foto: Thinkstock

Prozradíme vám, jaké nemoci vám hrozí. Díky numerologii!Foto: Thinkstock

Reklama

Numerologie vám dokáže prozradit vlastně cokoli, včetně toho, jaká část vašeho těla je „nejslabší“ a náchylná k nemocem. Spočítejte si své životní číslo a zjistěte, jaké choroby či úrazy vám hrozí!

Článek

Abyste si mohli vypočítat své životní číslo, stačí vám jednoduše sečíst všechna čísla vašeho data narození, číslici po číslici. Pokud vám vyjde číslo dvojciferné, opět ho sečtěte – pozor, nikoli v případě 11 a 22, až se dostanete na zredukovanou verzi.

Příklad: Pokud se někdo narodil 18. 7. 1978, sečte číslice takto: 1 + 8 + 7 + 1 + 9 + 7 + 8 = 41 = 4 + 1 = 5

Jaké zdravotní potíže vám tedy hrozí?

Čísla 1–7

1:Jste náchylní na potíže cest dýchacích, to znamená, že rýma je vaším věrným společníkem. Často se tady vyskytuje astma a nejrůznější alergie na pyly a prach, většinou alergeny přenášené vzduchem. Pravděpodobně si zakusíte mnoho zánětů průdušek i zápal plic. Starejte se o svůj krk a dbejte na dostatek čerstvého vzduchu.

2:Vaší slabinou je rozhodně trávicí systém, který je delikátní a křehkou záležitostí. Často trpíte bolestmi břicha a nejrůznějšími žaludečními potížemi, ve hře jsou samozřejmě i střeva. Dbejte na vyváženou a pestrou stravu a dopřejte si čas od času detox, ať organismu odlehčíte.

3: Vaše tělo je hodně nabité energií, což často vede k nespavosti a dlouhému nočnímu zírání do stropu. Z toho pak vyplývá celkové oslabení organismu, únava, někdy až chronická, syndrom vyhoření. Trojky také často trpí nočními můrami a stavy úzkosti. Pomůžou vám relaxační koupele či meditace.

Foto: Thinkstock

Vyšla vám čtyřka? V řeči čísel vás ohrožují časté bolesti hlavyFoto: Thinkstock

4: Často trpíte bolestmi hlavy, které se mohou z obyčejného nepohodlí zvrhnout až k nesnesitelné migréně. Slabinou je také vaše páteř, která někdy bývá i příčinou bolestí hlavy. Rozhodně nezanedbávejte zdravotní cvičení, posilujte své zádové svaly.

5:Pětky bývají náladové a často podrážděné, což není přímo choroba, ale život to rozhodně zkomplikuje. Kromě toho je vaším citlivým místem krk, což znamená nejen náchylnost na angíny, ale také často zablokovanou šíji. Snažte se tomu předcházet protahovacím cvičením i teplými šátky kolem krku.

6:Šestky trpí poměrně křehkým imunitním systémem, který to snadno vzdává, proto obzvlášť v sezoně pozor na všechny chřipky, nachlazení a virózy, které si vás snadno najdou. Vyplatí se preventivně zvětšit přísun vitaminů a rozhodně neriskovat nevhodným oblečením.

7:Kritickým bodem tady jsou nohy – což možná nezní nijak vážně, ale mohou vás pěkně potrápit. Jste náchylní k artróze a revmatu právě v oblasti kloubů na nohou, pozor také při sportu na vymknuté či zvrtnuté kotníky. Se sportem to nepřehánějte a klouby na něj vždy zpevňujte ortézou.

Foto: Thinkstock

Kritickým místem na těle pro ty, jejichž životním číslem je sedm, jsou nohy. Pozor při sportu!Foto: Thinkstock

Čísla 8–22

8:Vaší slabinou je přílišná starostlivost a úzkostnost, které nahrávají problémům s nervovou soustavou. Můžeme mluvit o migrénách, ale i o větší pravděpodobnosti mozkové příhody. Stejně tak jste náchylní k depresím a špatným náladám, je tedy klíčové starat se celkově o svou životosprávu a zdravě sportovat.

9: U devítek se často projevují různé úzkostné stavy, trpí fóbiemi a nejrůznějšími strachy. Mají také největší riziko vzniku poruch příjmu potravy, a to jak anorexie a bulimie na jednom konci spektra, tak i záchvatovitého přejídání na druhém. Snažte se všemi vám příjemnými způsoby udržovat v psychické pohodě.

11: Jedenáctky by měly pečovat o svůj cévní systém, protože to je jejich slabé místo. Mluvíme o cévních chorobách i onemocnění srdce, často také dochází k poruchám srážlivosti krve, která je srážlivá buď málo, nebo příliš. Nezanedbávejte vyšetření krve a pozor na cholesterol.

22:Problémy spjaté s kůží jsou vaší doménou, ať už se jedná o ekzémy a vyrážky, nebo třeba nemizící akné. O svou pleť musíte pečovat více než ostatní, zjistěte si, co vám vyhovuje, a rozhodně to nepodceňujte.

Na co byste měli právě vy dávat největší pozor?

Reklama

Načítám