Hlavní obsah

Tajná pravidla sexu: 4 případy, kdy můžete přeskočit předehru

Foto: thinkstock

Poznejte s námi, kdy je milostná předehra vhodná a kdy neFoto: thinkstock

Reklama

Skoro každý má rád líbání, dotyky a mazlení, ale někdy prostě není předehra na pořadu dne. Sem tam si skvělého milování můžete užít i bez ní! Víte, ve kterých situacích či dnech se milostná příprava může přeskočit, a kdy je její vynechání naopak postelovým faux pas?

Článek

Nemáte zrovna dneska náladu na ožužlávání ucha od partnera, záplavu polibků na svém krku nebo francouzské líbání? Jestli prožíváte jednu ze čtyř těchto situací, klidně předehru můžete odmítnout! Stejně v tyto momenty do sexu nezapadá!

Kdy je to v pořádku?

1. Pokulhává hygiena

Kdo má ráno uprostřed týdne čas na milostné hrátky? Jednak oba spěcháte do práce, ale líbání a cumlání brání nevyčištěné zuby nebo propocené pyžamo. Proto je za ranního rozbřesku ideální čas na přeskočení předehry. Ale i tak vám těch pár minut slasti vykouzlí úsměv na tváři!

2. Chcete ho – hned

Provokujete se cestou z kina, saháte na sebe pod stolem, když dojídáte předkrm? Pak se asi nemůžete dočkat, až k intimnostem dojde! Zastavte auto nebo zaplaťte účet a užijte si syrového sexu bez zbytečných cavyků, protože tak je to v pořádku. Jak říká londýnská psycholožka a oblíbená autorka knih pro dospělé Tracey Fox: „Jakmile dojde na rychlovku, jdou stranou všechny poučky o předehře. Její podstata totiž spočívá v náhlosti, spontánnosti. A jako předehra stačí pouhé: Chci tě.“

Foto: thinsktock

K rychlovkám předehra nepatříFoto: thinsktock

3. Máte strach, že vás přistihnou

V parku, v autě, v práci, ve výtahu, na chodbě mezi prvním a druhým patrem panelákového domu… Možností, kde se milovat, existuje mnoho. Ne všechny jsou ale naprosto soukromé. O to ale jde. Adrenalin dělá při sexu svoje! A když se bojíte, že vás někdo nachytá, sex je o to intenzivnější. Logicky ale na předehru času nezbývá.

4. Vyznáváte sex na jednu noc

I když se sobecký sex ve stylu rychle „zneužít“, dosáhnout svého a odejít bez rozloučení připisuje spíš mužům, i některé ženy, které se ráno probudí s kocovinou po party, vyznávají tenhle způsob milostných hrátek, protože jim na navazování partnerských vztahů zrovna vůbec nezáleží. Když mu nebudete chtít nechat ani telefonní číslo, tak proč se zaobírat předehrou?

„Občas tyhle erotické výlety do barů podnikám. Když někoho svedu a přivedu na hotel, je mi jedno, jestli řeší moji celulitidu, styl líbání nebo chování. Jde čistě jenom o sex bez citů. Nemusím se moc angažovat ani přetvařovat. Jsem tím, kým chci být,“ říká Jana. Sex s neznámým je jednou z variant, kdy se na ochutnávání a poznávání těla druhého příliš nehledí.

Kdy to v pořádku není?

1. Jste spolu poprvé

Úplně první noc nového páru by měla být romantická a něžná, jinak si rychlost a chlípnost může partner špatně vyložit. Jestli muž nechce nic pokazit, našlapuje opatrně a věnuje ženě maximální péči, a žena mu udělá radost, pokud ji bude s láskou a vzrušením přijímat. K tomu není co dodat. V tomto případě se nedočkavost příliš nevyplácí. V dlouhodobých vztazích je zase někdy dobré podívat se spolu na lechtivý film, i to je předehra (viz Stydíte se s ním dívat na erotický film? Už nebudete!).

Foto: thinkstock

Oslava výročí? Předehru rozhodně nevynechejte!Foto: thinkstock

2. Slavíte speciální událost

Narozeniny, výročí seznámení, výročí svatby, svátek svatého Valentýna… Dojde v tento den na sex a vy přeskočíte polibky a objetí? Pak budete za necitu! A je jedno, jestli nosíte podprsenku nebo slipy, partnera to může ranit, ať je to muž nebo žena! „Na pětileté výročí svatby jsem doma připravila luxusní večeři, oblékla si nové krajkové prádlo a čekala na manžela, až přijde domů. Když dorazil, hodil do sebe jídlo, rozepnul si kalhoty a prohlásil, že jdeme na to. Okamžitě mě přešla veškerá chuť,“ popisuje sekretářka Jolana.

3. Podléháte mazlivé náladě

Nejste spolu první den, takže poznáte, kdy má partner mazlivou náladu, ne? Jestli ho nápadně rychle odbudete, urazí se. „Většina mužů a žen očekává od milování více než pouhé uspokojení tělesných potřeb. Tím, že protáhnete počáteční fázi a věnuje čas plnému nažhavení partnera, zintenzivníte sexuální zážitek obou. Dovední milovníci jemné vzájemné ovlivňování požitku umějí vychutnat. Předehra totiž zvyšuje jejich slast,“ říká doktor Glenn Wilson, britský psycholog a sexuolog. A propos, jak jste na tom se sexem ve svém věku? Máte ho hodně, nebo málo? Více zde.

4. Na 100 % víte, že partner k uspokojení potřebuje hýčkání

Potřebuje jeden z vás trochu času navíc, aby se maximálně vzrušil? Partner se nedostane do varu bez jemného kousání do rtu, hlazení v klíně nebo líbání na krku? Všechno tohle víte, ale přesto nemáte chuť to dělat? Z toho čiší sobeckost! A ani od něj není pěkné, pokud vám ani nesundá tričko a přejde hned k věci. Občas je to sice fajn, ale jakmile to takhle praktikuje v pondělí, ve středu i v pátek, pak myslí jenom na sebe! Polepšovnu na něj! Nebo naše tipy ze článku Chce to vždychky rychle a tvrdě. Co s tím?.

A kdy předehru přeskakujete vy?

Reklama

Načítám