Hlavní obsah

Talent, nebo protekce aneb (Ne)slavné děti slavných

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V českém i zahraničním šoubyznysu se to doslova hemží hudebníky, herci i herečkami, kteří si povolání zvolili po vzoru svých rodičů. Kdo z potomků slavných se proslavil a kdo zůstal ve stínu táty či mámy?

Článek

Děti, které se narodí slavným rodičům, vzbuzují už od narození vysoká očekávání svého okolí. Mají to těžší i jednodušší zároveň. Známé jméno jim může výrazně pomoci v budování kariéry, na druhou stranu jsou jejich píle a talent často zpochybňovány a nevyhnou se osočování z protekce. Tihle slavní šli ve stopách svých rodičů. Co myslíte, mají na to?

Tom Hanks (62) a Colin Hanks (40)

Zatímco herce Toma Hankse není třeba dlouze představovat, o jeho nejstarším synovi Colinovi jste možná neslyšeli, i když podobou svého otce nezapře. Přestože šel v jeho stopách a věnuje se herectví, velkých úspěchů nedosáhl. Ne že by se jeho otec nesnažil. Menší „tlačenka“ proběhla. Byl to totiž právě slavnější tatínek, který Colinovi zajistil úplně první roli. V roce 1996 ho totiž obsadil do filmu „To je náš hit!“, ve kterém Tom Hanks hrál a také ho režíroval.

Foto: Profimedia.cz

První roli přihrál Colinovi jeho otec Tom Hanks, ale zatím nijak neprorazilFoto: Profimedia.cz

Goldie Hawn (72) a Kate Hudson (39)

Po vzoru své maminky se herectví věnuje i Kate Hudson. A nutno dodat, že velice úspěšně. V současnosti se řadí k nejobsazovanějším herečkám Hollywoodu. Počtem natočených filmů se Kate své matce i přes věkový rozdíl hravě vyrovná. V něčem ji ale stále nedohnala. Goldie Hawn se v roce 1969 stala držitelkou Oscara za roli ve filmu „Kaktusový květ“, zatímco Kate má na svém kontě „jen“ nominaci.

Foto: Profimedia.cz

Goldie a Kate spolu často vyrážejí na červený koberecFoto: Profimedia.cz

Lenka Filipová (64) a Lenny (24)

Zpěvačka Lenny zdědila po své mamince nejen hudební nadání, ale také jméno – i ona se jmenuje Lenka Filipová, ale z pochopitelných důvodů vystupuje pod přezdívkou Lenny. Kromě toho obě ženy spojují ještě blond vlasy a široké úsměvy. K hudbě tíhla Lenny už jako malá holčička. Na klavír začala hrát v šesti letech. Své debutové album „Hearts“ vydala v roce 2016 a deska sklidila velmi pozitivní ohlasy.

Foto: Profimedia.cz

Lenny je mamince hodně podobnáFoto: Profimedia.cz

John Aniston (84) a Jennifer Aniston (49)

Věděli jste, že herečka Jennifer Aniston je napůl Řekyně? Řecké geny má ze strany svého otce Johna, jehož původní příjmení bylo Anastasakis. Aniston je jeho poangličtěná verze. Otcova i dceřina herecká kariéra má hodně společného – oba je proslavil seriál, i když Jennifer je přece jen známější, a to díky roli Rachel Green v seriálu „Přátelé“. John si zahrál v seriálu „Dny našeho života“.

Foto: Profimedia.cz

První rok života strávila Jennifer s rodinou v ŘeckuFoto: Profimedia.cz

Dana Batulková (60), Jakub Prachař (34) a Mariana Prachařová (24)

Klan rodiny Prachařů tvoří pěkně početná skupinka. Dceru i syna herečky Dany Batulkové a herce Davida Prachaře, který na fotce chybí, rovněž zlákalo herecké řemeslo. Oba mají navíc hudební talent. Jakub hrál spolu s Vojtou Dykem (32) ve skupině „Nightwork“, která se ale v roce 2013 rozpadla, a Mariana zatím vydala dva singly.

Foto: Profimedia.cz

Uslyšíme někdy sourozence ve společné písničce?Foto: Profimedia.cz

Ozzy Osbourne (69) a Kelly Osbourne (33)

Divokost, kontroverze a extravagance – to jsou slova, která vystihují jak Ozzyho, frontmana kapely „Black Sabbath“, tak jeho dceru Kelly. Ta dává svému temperamentu průchod například prostřednictvím bláznivých účesů. O životě celé rodiny se dokonce točila reality show „Osbournovi“.

Foto: Profimedia.cz

Kelly má za sebou drogovou minulostFoto: Profimedia.cz

Vladimír Mišík (71) a Adam Mišík (21)

Styl hudby otce Vladimíra a syna Adama snad nemůže být rozdílnější. Ale stejně jako padaly před lety fanynky k nohám Vladimíra Mišíka, když zazpíval, že je láska jako večernice, padají teď mladé slečny i k nohám Adama. Nejvíc na sebe tento mladíček upozornil účastí v soutěži „Tvoje tvář má známý hlas“, kde dokázal, že je multifunkčním zpěvákem.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír a Adam si čas od času společně zazpívajíFoto: Profimedia.cz

Melanie Griffith (60) a Dakota Johnson (28)

Už odmala byla Dakota Johnson vystavená blesku fotoaparátů, narodila se totiž hereckému páru Donu Johnsonovi (68) a Melanii Griffith. Na větší úspěch ale dlouho čekala. Průlom v kariéře přišel v roce 2015, kdy po sérii menších rolí ztvárnila hlavní postavu v erotické trilogii „Padesát odstínů“, která ji proslavila po celém světě. To filmografie matky Melanie je o poznání bohatší, i když v posledních letech už se v tolika filmech neobjevuje. Jednou z jejích nejznámějších rolí byla Tess McGill ve snímku „Podnikavá dívka“, za kterou získala Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Poprvé si Dakota zahrála v deseti letech ve filmu „Léto v Alabamě“ po boku své matky MelanieFoto: Profimedia.cz

U koho šlo podle vás o protekci a kdo si místo na slunci vydobyl vlastní pílí?

Reklama

Načítám