Hlavní obsah

Talismany a amulety: Jak z nich dostat co nejvíce šťastné energie?

Foto: Thinkstock

Víte, jak se správně starat o svůj talisman? Poradíme vámFoto: Thinkstock

Reklama

Amulety ochraňují, talismany nosí štěstí a lásku. Používaly se, používají a používat budou. I vy jste jako malí usínali s hračkou, se kterou jste se cítili bezpečně. A jaké předměty vás ochrání dnes?

Článek

Vzali jste si třeba prstýnek na pohovor, aby vás chránil před neznámým, nepříjemným? Ten prstýnek, co vám již tolikrát pomohl? Tak vidíte, je to jen jeden z případů, kdy byl váš amulet „v akci". Jak vlastně fungují?

Co děláte nevědomky, udělejte vědomě

Děláte to, co máte vyzkoušené – berete si předmět, o kterém víte, že vás ochrání. Nevědomky dáváte informaci svému amuletu, před čím vás má chránit. Udělejte to vědomě! Pomůže vám mnohem intenzivněji. Jdete-li na zkoušku, dotkněte se ho, pohlaďte a jasně mu sdělte, před čím (například jakou otázkou) vás má chránit.

Řekněte konkrétně, co chcete od svého amuletu nebo talismanu. Až bude „po všem“, informaci z něj pomyslně sundejte. Děláte to pravděpodobně i tak, že to třeba pohladíte a poděkujete, tím jste informaci také sňali.

Často používané amulety a talismany

Předměty ze zlata, stříbra, bronzu a kamene, prstýnek, náramek, přívěsek, řetízek a mohli bychom dlouho pokračovat ve výčtu, jaké amulety či talismany jsou nejběžnější.

Foto: Thinkstock

Amulety a talismany by měly být spjaty s přírodou...Foto: Thinkstock

Dobrý talisman by měl být originál. Nejznámější talismany pro štěstí jsou čtyřlístek, šupina z kapra, podkova. Když je ručně vyrobený, zajímejte se o to, kdo ho vyráběl a kde. Ve slušných obchodech vám to řeknou bez ptaní nebo je to tam napsáno. Vyrobit si ho můžete sami, je prý nejúčinnější. Chcete tip?

Máte přání nebo důvod, proč ho děláte. To je informace pro talisman.

Vyrábějte ho ideálně v době, kdy roste měsíc. Na kámen si například vytesejte nebo nakreslete zvíře, kterého vlastnosti byste chtěli mít. Nebo slunce, to vám dodá sílu a energii. Berušku pro štěstí. Strom nebo květinu, které se vám líbí – tam jen dbejte o vlastnosti rostlin. Takový kaktus se dobře kreslí, hodně toho jako rostlina vydrží, a kdo se plete, do čeho nemá, ten se o něj popíchá. Často se kreslí růže nebo jsou přívěsky, které ji znázorňují. Je odolná, krásná a má trny.

Jak na amulety

Ideální výroba pro amulet je v době, kdy měsíc ubývá. Mohou to být korálky, prstýnek, přívěsek z polodrahokamu pověšený na řetízku nebo na kožené šňůrce (přírodní materiál), kamínek podobně jako u talismanu. Chrání vás. Obecně před negativní energií, zlem, neštěstím. Můžete mu ale při výrobě předat konkrétní informaci.

Foto: Thinkstock

Jaký přívěsek u sebe nosíte vy?Foto: Thinkstock

Čištění talismanů a amuletů

Jak udržet v talismanech a amuletech sílu? Myjte je pod tekoucí vodou a myslete na to, že je zbavujete všech negativních vlivů, které se k nim dostaly. Potom je držte chvíli v dlani, tím jim dáváte svou energii. Myslete na úkol, který mají. Nikomu ho nepůjčujte ani nedávejte do ruky. Až splní vaše přání, zase je umyjte, podržte v dlani a poděkujte. Stejný postup platí pro kovové předměty, to, že je mezitím čistíte prostředky na kovy, jim nijak neškodí.

Traduje se, že kupovaný amulet nebo talisman velkou sílu ani cenu nemají. Naprosto opačně je to u darovaného. Jen musíte darovat s láskou a očištěný. Ten přináší obdarovanému veškerou sílu, ochranu a lásku, kterou mu přejete. Ba co víc, i vám, kdo z lásky obdarováváte.

Máte u sebe nebo na sobě něco, co vám přináší ochranu, nebo lásku? Neprozrazujte co, jen naznačte, ale rozepište se nám o zkušenostech, tipech, a o výrobě!

Reklama

Související témata:

Načítám