Hlavní obsah

Téma týdne: Mobil je dobrý, ale ne u prvňáčka!

Foto: Shutterstock

Čtenářka Jolana říká: Mobil jen pro komunikaci s rodičiFoto: Shutterstock

Reklama

Téma týdne: Prvňáčkovi mobil ano, či ne? Také se s partnerem nebo s kamarádkou o tomhle tématu hádáte? Jaké jsou vaše argumenty? Znáte nějaký případ, kdy mobilní telefon zachránil dítěti život? Nebo naopak odstrašující případ, kdy se volba telefonu do první třídy nevyplatila? Pište na info@prozeny.cz. Tři z vás vyhrají honorář 500 korun.

Článek

Dát prvňáčkovi mobil ano, či ne? Myslím, že hlavně záleží na tom, zda rodiče chtějí být v kontaktu s prvňáčkem. Jestliže zaměstnaná maminka odvede dítě do ranní družiny a pak odpoledne po práci si dítě znova vyzvedne, dítě mobil k ničemu nepotřebuje.

Samozřejmě se naskýtá jiná otázka, a to ta, že prvňáček má sourozence, se kterým musí, nebo chce být v kontaktu. Ale pokud navštěvují stejnou školu, mobil je naprosto zbytečný. Taky určitou roli hraje sociální zapojení do skupiny spolužáků ve třídě. Dnešní děti totiž velice rády napodobují dospělé, předvádějí potřebu telefonování, prezentují své mobilní telefóny jako takové.

Já osobně jsem pořídila synovi mobil až ve druhé třídě, a to zejména z důvodů „osobní " kontroly. Ráno odcházel do školy sám, proto jsme byli spolu v kontaktu a po příchodu ze školy se mi znova hlásil. Při dnešním zaměstnání matek a o tatíncích nemluvě, při nebezpečí, které číhá na naše děti během dne, myslím, že mobil je dobrá věc, ovšem ne u prvňáčka. Ale jak říkám, je to na každém, „jak si to doma udělá a zařídí".

Máte nějakou zkušenost s tím, kdy se mobil prvňáčkovi vyplatil nebo naopak příklad, kdy tahle volba byla krok vedle? Posílejte nám své příběhy a názory na info@prozeny.cz a zařaďte se do výběru redaktorek, které od nás dostanou honorář 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám