Hlavní obsah

Top 10 novoročních předsevzetí: Která si dáváte nejčastěji?

Foto: Thinkstock

Dáváte si reálná předsevzetí?Foto: Thinkstock

Reklama

Nový rok! Pro někoho významný přelom, pro někoho nový začátek, pro jiného zase pouhý důvod k oslavě a bujarému veselí. Každopádně je to šance pro další předsevzetí a nová přání. Už jste si vybrali to letošní? My jsme zjišťovali nejčastější předsevzetí, která si ženy dávají.

Článek

S novým rokem bývají spojena různá předsevzetí. Ale pozor! Důležité je, aby nebyla nereálná. Zvláště ženy mají tendenci přehánět, a podle toho to občas také vypadá. Zhubnout 20 kilo do jara? Přestat kouřit hned od ledna krabičku denně? To jsou často nedosažitelné cíle, na kterých předsevzetí ztroskotávají. Pokud tedy chcete se sebou opravdu něco dělat, zkuste začít pozvolna, ale hlavně nepřestat už v polovině ledna.

Není náhodou, že se vždy se začátkem roku zaplní zhruba o 50 % tělocvičny a fitka, ovšem od března už jsou zase volnější. Vytrváte-li však jako naše tři čtenářky Eva, Milada a Hanka v projektu Hubneme s ProŽeny.cz, dozvíte se, jak a kolik se dá zhubnout během tří měsíců.

Foto: Thinkstock

Ve dvou se předsevzetí někdy dodržují lépeFoto: Thinkstock

Vítězná desítka

Přestat s kouřením a shodit nějaké to kilo jsou asi dvě nejčastější předsevzetí žen, která jsou každým rokem notoricky opakovaná. Která jsou ale další na řadě? Zeptali jsme se čtenářek na facebooku i ve svém okolí.

  • 1. Přestat kouřit – asi nejtěžší úkol, který si žádá opravdu silnou motivaci i vůli.
  • 2. Začít hubnout – pokud to myslíte vážně, svěřte se raději do rukou odborníka.
  • 3. Více sportovat – je důležité vybrat si správný sport, který vás bude bavit a nebudete ho brát pouze jako povinnost. Můžete začít třeba s velkým míčem ( Štíhlé boky a stehna díky míči? Ano!) nebo s jógou. ( Chcete zkusit jógu? Víme, která vás bude bavit!)
  • 4. Zdravěji jíst (a pít) – pozor si dávejte například už mezi svátky i na Silvestra, kdy dochází k náporu na vaše ledviny. Proto si raději přečtěte článek Vánoční útok na vaše ledviny: Co všechno uškodí?
  • 5. Naučit se jazyk – bohužel bez pořádného učení to nepůjde. Musíte si jen vyhradit čas, který mu budete pravidelně věnovat.
  • 6. Vydělat více peněz – k tomu vám dopomůže povýšení, nebo například změna práce.
  • 7. Najít si novou lásku – lásce se samozřejmě nedá poručit, ale zkuste chodit s více otevřenýma očima, a třeba se vám poštěstí.
  • 8. Číst více knih, a ne stále koukat na televizi – zapomeňte na časté výmluvy typu „já už jsem unavená, nemám sílu, vždyť usnu u první stránky", a vypněte ten seriál.
  • 9. Vyměnit komplet šatník – tak tohle může být ve výsledku celkem příjemná záležitost, se kterou bychom vám mohli i poradit. Zkuste nahlédnout třeba do článků: Naučte se oblékat podle typu postavy!, Jak do šatníku propašovat barvy? Zkuste tyhle triky!nebo Módní kousky, které budete nosit znovu a znovu!
  • 10. Nedávat si už žádná předsevzetí – to je také jedna z možností, alespoň nepřijdete o iluze a o zklamání z následného nedodržení či nesplnění daného úkolu.

A jaká předsevzetí jsou ta vaše?

Reklama

Načítám