Hlavní obsah

Noční košilky pro žhavé letní noci: Vyberte si!

Foto: Thinkstock

Noční košilky musí být pohodlné, chladivé i rozpalujícíFoto: Thinkstock

Reklama

Letní noci jsou někdy opravdu horké, a tak vám nezbývá než spát nahá nebo v co nejúspornějším kousku oblečení. Tím jsou bezesporu lehké noční košilky. A nejlépe saténové, protože tento materiál příjemně chladí. Pokud tedy nepreferujete první možnost, jak být (ne)oblečená do postele, máme tu pro vás tipy na sexy i pohodlné noční prádlo.

Článek

„Při navrhování a výrobě košilek se klade důraz hlavně na pohodlí, ale dbá se i na to, aby střih a design byly módní a podtrhovaly tvar postavy,“ říká úvodem Simona Černá, obchodní ředitelka firmy Timo. A která žena by nechtěla při uléhání vedle svého partnera či manžela vypadat krásně? Vždyť co si budeme povídat, košilky prádlového typu jsou stejně určené hlavně jeho očím. I když jsou samozřejmě ženy, které upřednostní obyčejné bavlněné košilky, ale minimálně jednu krajkovou by měla mít v nočním šatníku každá. Tady jsou letošní trendy.

Bodují satén a krajka

Co se střihů týká, v létě jsou spíše žádané košilky na úzká ramínka prádlového typu, ale jsou i ženy, které nechtějí mít holá ramena, a proto se vyrábějí i varianty s rukávkem. Nejoblíbenější délka je nad kolena, ne-li kratší, určená zejména mladým dívkám. Výjimkou nejsou ani elegantní košilky až na zem, po kterých sáhnou spíše zralé dámy. Pro silnější postavu doporučujeme áčkový střih stažený šňůrkou opticky pod prsy nebo zavinovací košilky.

Výběr látky je pak čistě individuální. Některé ženy milují jemný chladivý satén, jiné by si ho ke spánku nikdy nezvolily. „V tomto roce vedou kombinace krajky a pružného materiálu, díky němuž se krásně zvýrazní křivky. Mimoto se však stále využívá bavlněných látek, které jsou ideální pro ženy, jež milují klasiku a mají rády pohodlné a volné střihy,“ prozrazuje Tomáš Oborný z internetového obchodu luxusnipradlo.cz.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 3Suisses 739 Kč, Asos 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Marks&Spencer 429 Kč, Timo 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 419 Kč, Lindex 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 560 Kč, bonprix 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Obsessive 749 Kč, Lindex 399 KčFoto: archiv firem

Létu vládnou květinové vzory a overaly

Že k největším módním hitům sezony 2011 patří květinové potisky, které zkoukněte třeba ve článku Módní „garden party": Vyberte si květinové šaty!, a overaly vám připomínáme už v několikátém článku v rubrice Krása a móda, ale jak samy vidíte, trendy se nevyhýbají ani nočnímu prádlu. Tyhle jsou navíc hravé, veselé a spíše se hodí pro bavlněnou verzi. A jaký je rozdíl mezi košilkou a overalem, který spojuje šortky a tílko v jeden kus oblečení? Ačkoli se overal obléká spodem, a ne přes hlavu, máte v noci jistotu, že vám zpod peřiny nebude vykukovat holý zadeček.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 700 Kč, Marks&Spencer 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1240 Kč, Topshop 700 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 530 Kč, 1300 KčFoto: archiv firmy

Sexy košilka: Černá, červená i svíticí

Sluší brunetám i blondýnkám, starším ženám i baculkám. Černá a červená barva prostě nikdy nezklame. Navíc se ve spodním prádle drží ještě spolu s bílou na prvních příčkách už několik let. Jenže červená a černá jsou ve spojení s krajkou víc sexy než bílá, která evokuje něžnou nevinnost. V létě je ale oblíbená, protože vypadá skvěle na opáleném těle. A jaké další barvy kromě klasiky zvolit? „Populární jsou dále jemné krémové odstíny, nebo naopak křiklavá fialová či růžová,“ doplňuje Tomáš Oborný.

Pokud se hodláte při nočních „radovánkách“ proměnit v nespoutanou dračici, máme tu ještě pár rad. U lechtivých košilek zvolte hlavně lesklý, nebo naopak průsvitný materiál. Hluboký výstřih a délka těsně po zadeček dostanou do kolen každého muže, stejně jako sexy prádlo. Svůj efekt vykoná například i velké šněrování na zádech. A hledáte-li skutečně něco originálního, pořiďte si svíticí noční košilku. Na první pohled se nijak neliší od klasických, avšak ve tmě se rozzáříte jako hvězda na obloze a stanete se absolutní královnou ložnice.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 3400 Kč, Timo 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1100 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 499 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: luxusnipradlo.cz

Svíticí noční košilka s kalhotkami za 1269 Kč rozzáří v noci vaši ložniciFoto: luxusnipradlo.cz

A v čem spíte v letních horkých nocích vy?

Reklama

Související témata:

Načítám