Hlavní obsah

Trénink na podporu hubnutí? Zvládnete ho doma za 15 minut!

 

Reklama

HIIT neboli vysoce intenzivní intervalový trénink se v posledních letech stal jedním z největších fitness hitů. Má totiž hodně výhod. Mimo jiné vede ke spalování tuku i nárůstu svalů. Zkuste ho s námi!

Článek

V první řadě je potřeba říct, že HIIT (high intensity interval training, česky vysoce intenzivní intervalový trénink) není pro každého. Je to pořádný zápřah a vězte, že i pár minut vám dá fakt zabrat. Z druhé strany je tenhle trénink složen z technicky nenáročných cviků, které zvládne skoro každý.

Podstatou tréninku je střídání maximální intenzity a nízké intenzity cvičení. V našem případě se každý cvik provádí 20 sekund na plné obrátky a následně se 10 sekund vydýchává.

HIIT trénink výrazně podporuje kardiovaskulární systém, redukci tuku, nárůst svalové hmoty a hodně rychle si díky němu vybudujete kondici. Určitě ho ale neprovádějte denně. Ideální frekvence je zařadit tenhle 15minutový trénink třikrát týdně.

A teď už pojďte cvičit! Jak na to, vám předvede Tamara Jiříková, mistryně Evropy ve sportovním aerobiku 2014 a tvář portálu Supertělo.cz.

Reklama

Načítám