Hlavní obsah
3,4
(11)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vanilkové rohlíčky patří k největším klasikám vánočního cukroví. Liší se nějak v receptech? Tohle je stará, dobrá klasika

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Těsto
  • 110 g hladké mouky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 ks žloutků
  • 115 g másla
  • 60 g muškátového oříšku
Na obalování
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balení vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

V jednoduchosti je krása. Vše smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto. Nechte minimálně 2 hodiny v lednici odpočinout, ideálně do druhého dne.

02.

Pak se vrhněte do akce. Někdo si uválí jeden dlouhý váleček, který krájí a potom tvoří rohlíčky. Druhý bere kousky těsta zvlášť do dlaní. Hned po upečení rohlíčky obalte ještě horké v moučkovém cukru.

Milujete vanilku jako my? V tom případě vyzkoušejte další tři dobroty, které musíte ochutnat.

Reklama

Související témata:

Načítám