Hlavní obsah
4,4
(9)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Pestrá a voňavá s ostrou chutí chilli – tak přesně chutná Indie. Že nevíte, o čem je řeč? Přece o dnešním receptu, který pochází až z dalekého Východu a je pro tuto zemi tolik typický. Pokud jste indickou kuchyni ještě neochutnali, třeba že jste jen neměli odvahu, zkuste dnešní tip. Určitě vám zachutná!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžíce koření tandoori masala
  • 100 g bílého jogurtu
  • 4 hrsti mixu listových salátů
  • 4 ks černého kořene
  • 4 lžíce kaparů
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 hrst listové petržele
  • 125 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ks kyselých okurek
  • 1 ks citronu
  • 2 ks bagety
Článek

Postup

01.

Den předem si připravte kuřecí řízky. Očistěte je a větší kusy rozdělte na menší, aby maso nebylo moc vysoké. Směs koření smíchejte s bílým jogurtem a maso naložte nejlépe na 24 hodin.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Druhý den si nejprve připravte černý kořen. Kartáčkem ho pořádně vydrhněte od hlíny a vložte do hrnce s vodou. Dejte vařit na 10 minut. Po deseti minutách vyndejte z vody a nechte vychladnout. Malým ostrým nožíkem oloupejte černou slupku a dejte kořen do vody s citronem, aby nezčernal.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Kostku másla nechte povolit, aby se dala dobře zpracovávat. Kyselou okurku nadrobno pokrájejte. Vše smíchejte a osolte. Můžete přidat čerstvě nasekanou petržel nebo jiné bylinky. Máslo napěchujte do formičky, třeba od cukroví nebo do malé uzavíratelné plastové mističky a nechte vychladit.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

04.

Salát vyperte ve vodě a nechte okapat. Cherry rajčátka a černý kořen nakrájejte a přidejte s kapary k salátu. Pokapejte citronovou šťávou, dobrým olivovým olejem, okořeňte čerstvě mletým pepřem a solí. Přidejte sekanou petržel a dejte hotový salát vychladit.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

05.

Maso dejte do pekáčku na 180 °C s programem grilu a pečte 20 minut.

06.

Bagetky rozkrojte na poloviny a dejte rozpéct na pět minut do trouby pod gril. Na každý talíř dejte vždycky trochu salátu, jednu porci masa a rozpečenou horkou bagetku, na kterou odkrojíte plátek másla. Přeji dobrou chuť!

Reklama

Související témata:

Načítám