Hlavní obsah

Bez žiletky! Nejlepší metody, jak se zbavit chloupků, pro brunety i blondýny

Foto: Valua Vitaly, Shutterstock.com

Foto: Valua Vitaly, Shutterstock.com

Reklama

Teploty stoupají a je na čase vyměnit kabáty a dlouhé nohavice za jarní topy bez rukávů a šaty. Jenže, jak se zbavit všudypřítomných chloupků, když už nechcete trávit večer co večer v koupelně se žiletkou?

Článek

Jestli i vy toužíte po hladké kůži bez denní údržby, jsou vám plně k dispozici pomocníci, kteří vám pomohou od chloupků přesně na míru vaší pokožce nebo fototypu. A hlavně – na dlouho. Do jaké skupiny patříte vy, co je pro vás vhodné, a co se pro vás naopak nehodí?

Citlivá pokožka

Pokožka může být senzitivní z několika různých důvodů a také velmi záleží na tom, jak citlivě reaguje. Ale obecně platí, že tento druh kůže má daleko větší sklon k tvorbě pigmentací, jizviček či podráždění než ostatní. „Proto bych nevolila epilaci laserem, a už vůbec ne použitím elektrické jehly,“ doporučuje Hana Volfová z Atelier d`Esthétique.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Každá žena touží po hladké pokožce. Jen k ní vedou různé cestyFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Mnoho odborníků se shodne, že citlivá kůže nejlépe snáší kvalitní vosk. Důvodem je použití přírodních pryskyřic a včelího vosku při jeho výrobě. „Jeho nízká teplota tání, flexibilita a mimořádné výživové vlastnosti poskytují péči rovnou při epilaci i té nejcitlivější pokožce a chrání ji," doplňuje odbornice.

Tmavé chloupky

Silné tmavé chloupky jsou buď genetickou záležitostí, nebo jsou ovlivněny hormonálně. Na ty, které jsou právě důsledkem různých hormonálních poruch nebo těhotenství, někteří odborníci nedoporučují laser, protože může dojít ke vzniku pigmentací a efektivita je zde výrazně nižší a krátkodobá.

„Pouze v případě, že pokožka není citlivá, je odolná a chloupky nejsou na velké ploše, bych doporučila elektrickou jehlu, ovšem zde záleží na kvalitě a přesnosti ošetření. Jedná se o sérii zákroků, které jsou bolestivé, ale vydrží. Příkladem může být několik mých klientek s poruchou štítné žlázy, které jsou téměř bez chloupků,“ vysvětluje Hana Volfová.

Pokud jde o vrozenou dispozici, někteří kosmetičtí odborníci volí lasery nebo v poslední době tolik populární pulzní světlo – IPL, které slibuje zbavení nežádoucích chloupků na dlouho, bezbolestně a rychle včetně těch tmavě hnědých.

„Philips Lumea odstraňuje chloupky pomocí světelných pulzů. Ty vytvářejí teplo stimulující kořínek chloupku tak, aby přešel do klidové fáze – jedné ze tří fází růstového cyklu chloupků. Výsledkem je přirozené vypadnutí chloupku a zabránění jeho opakovanému růstu. Vestavěný světelný filtr zajišťuje bezpečné a účinné použití i pro tu nejjemnější pokožku včetně obličeje. Při správném používání vydrží ženě hebká pokožka bez chloupků až 8 týdnů,“ uvádí Miroslava Komanová ze společnosti Philips.

Světlé chloupky

Pokud má někdo světlé, téměř bílé chloupky, nemusí to nutně znamenat, že problém jejich odstranění nemusí řešit. „Zde epilace laserem vhodná není, protože  je velmi nízká efektivita. Platí, že čím světlejší chloupky, nižší množství pigmentu, tím horší výsledek,“ říká Hana Volfová. Odborníci se opět přiklánějí k vosku nebo depilačním krémům.

„Světlé fototypy mají výhodu, že chloupky nejsou tolik vidět, mohou si vybrat ze všech epilačních či depilačních metod. Nevýhodou může být, že jsou chloupky tak jemné, že jdou špatně zachytit,“ doplňuje informaci beauty konzultantka Dermacolu Hana Mikusová. Zároveň však povzbuzuje světlé fototypy, že i se světlým porostem by si dobrá kosmetička měla poradit.

Jak zde můžete vidět, nejspolehlivějším krokem je svěřit se do rukou odborníků. Občas ale není čas na jejich návštěvu a někdy je zas před výplatou. Proto jsme pro vás vybrali pár šikovných pomocníků, které vás nepříjemného ochlupení zbaví i v pohodlí vašeho domova.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lumea Prestige nejen odstraní nechtěné chloupky, ale má i unikátně tvarované nástavce pro každou část těla a má inteligentní senzor k nastavení pro odstín pokožky, Philips, 14 999 Kč. IPL, i-ligt Prestige odstraní chloupky v oblasti obličeje, těla a bikin, Remington, 6199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Satinelle Prestige epilátor pro mokré a suché holení, 2899 Kč, epilátor Panasonic, 2490 KčFoto: archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): depilační krém pro citlivou pokožku, Veet, 226 Kč, depilační krém Skin so Soft, Avon, 109 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): vosk na depilaci (bez pásek), Beauty online, 319 Kč, depilační pásky na tělo, Strep, 119 KčFoto: Archiv firem

Jaké formě zbavování chloupků dáváte přednost vy?

Reklama

Související témata:

Načítám