Hlavní obsah

„Zasněžené" dekorace budou slušet i vašemu domovu. Vyrobte si je s námi!

Foto: Profimedia

Užívejte si kouzelné zasněžené zimy venku, ale i prostřednictvím dekorací doma!Foto: Profimedia

Reklama

Jestli milujete zimu plnou sněhu a ledu, jistě si ji rádi přenesete i domů. Křehká krajina plná bílého třpytu může stát na komodě i nočním stolku aneb Takhle vypadají zasněžené dekorace!

Článek

Zasněžená krajina je krásná, čistá a křehká. A dvojnásob, když ji můžete sledovat z pohodlí pod dekou. A to je přesně případ dekorací, pro které byla inspirací. Snažili jsme se vyrobit věci, které využívají materiál běžně dostupný, levný, a postupy, které zvládnete, některé dokonce i s dětmi.

Romantika se sýkorkou

Nepotřebujete nic speciálního, jen ideálně bílý hrnek nebo mističku, odpovídající kus aranžovací hmoty, pár větviček a třeba keramického ptáčka, kterého máte doma. Toho lze nahradit sněhulákem, andílkem nebo jinou figurkou, která se do zimní krajiny hodí. Aranžovací hmotu dejte do nádoby, kolem napíchejte větvičky a umístěte sýkorku – tím máte hotovo.

Foto: Jakub Jurdič

Ideální je, když aranžovací hmotu zakryjete látkou s leskem, nebo naopak lehce vatou, abyste podpořili dojem zasněžené krajiny. Tu navodí i nabílo obarvené větvičky s třpytkamiFoto: Jakub Jurdič

Led a sníh na talíři

Až příště v krabici s novou kabelkou nebo lodičkami najdete pěnovou fólii, rozhodně ji nevyhazujte. Můžete ji použít na výrobu stromků, které budou vypadat jako z ledu. Stačí udělat kornouty z kartonu – různě vysoké a široké – a oblepit kolem nich pruhy nastříhané plastové fóli, vystřihané do zoubků. Pro ledový dojem je můžete ještě poprášit třpytkami.

Foto: Jakub Jurdič

Stromky můžete posadit na talíř, na kterém jste vyrobili závěje z kuchyňské soli. Můžete použít i cukr, ale je zbytečně drahýFoto: Jakub Jurdič

Stromy v krabičce

Krabička od bonbonů se může snadno proměnit v zátiší plné stromů – stačí, když na špejle navléknete různě velká kolečka, vystřižená z odličovacích vatových tamponků. Ty jsou také nalepené uvnitř krabičky a vytvářejí iluzi sněhové závěje.

Foto: Jakub Jurdič

Ideální je, pokud použijete jednobarevnou krabičku. Pokud máte jen barevnou, je lepší ji natřít nebo přestříkat na kovově zlatou či stříbrnouFoto: Jakub Jurdič

Zafixujte si

Zbyla vám sklenička od svíčky? Můžete ji lehce proměnit ve svícen se zimním dekorem. Stačí namalovat bílým a černým fixem krajinku, která vynikne právě po rozsvícení svíčky uvnitř. Dekorování svíčky můžete svěřit klidně dětem.

Foto: Jakub Jurdič

Malovat na sklo fixem je jednoduché – nemusíte se pouštět do krajinky, velmi pěkně vypadá i to, když namalujete sněhové vločky, klidně i podle šablony, kterou vložíte pod skloFoto: Jakub Jurdič

Osvícená krajina

Sklenice od kompotu, trocha mechu, sůl, jehličnaté větvičky, barvené proutí a krátký světelný řetěz. To všechno potřebujete, abyste ve sklenici vytvořili zasněženou krajinu, kterou lze dokonce i osvětlit.

Postup výroby je jednoduchý. Základem je mech (ten můžete i vynechat), na něj nasypte vrstvu soli a do ní napíchejte špičky jehličnatých větviček a stromečků z barveného proutí. Žárovičky ze světelného řetězu svažte k sobě drátkem a přilepte k víčku sklenice, do kterého jste udělali zářez pro kabel osvětlení. Pak víčko zašroubujte na sklenici, a máte hotovo.

Foto: Jakub Jurdič

Krajina dostane díky studenému, namodralému světlu opravdu mrazivý vzhledFoto: Jakub Jurdič

Vločky na větvích

Pusťte k výrobě zimních dekorací i děti. Jistě zvládnou přeložit několikrát obyčejný bílý papír a vystřihat z něj sněhové vločky. Zavěšené na barveném proutí budou krásné ve váze na stole. Zajímavě vypadají i z pečicího bílého papíru.

Foto: Jakub Jurdič

V jednoduchosti je krása, takže klidně vsaďte na vločky z papíruFoto: Jakub Jurdič

Sníh z pistole

Je jedno, jestli venku právě sněží nebo svítí slunce. Pokud milujete sníh, pak za vaším oknem může sněžit v jednom kuse. Stačí, když do něj zavěsíte sněhové vločky, které vyrobíte nanesením roztavené hmoty z tavné pistole například na sklo nebo kov – odtud se dobře odlepí, až ztuhnou.

Foto: Jakub Jurdič

Vločky můžete nechat jen tak, poloprůhledné, ale lze je i nastříkat nebo natřít stříbrnou barvou nebo na ně nanést třpytkyFoto: Jakub Jurdič

Vyrobili jste si originální dekoraci s tématem zimy? Rozhodně se pochlubte a vložte její fotografii do této fotogalerie!

Reklama

Související témata:

Načítám