Hlavní obsah

Zatočte s akné jednou provždy!

Foto: David Agner

Aknózní pleť trápí spoustu z násFoto: David Agner

Reklama

Připadají vám problémy s pletí malicherné? Pak jste nejspíš nikdy netrpěla akné. To totiž dokáže pěkně pošramotit nejen pleť, ale i sebevědomí. Týkají se pupínky i vás? Pak neházejte, jak se říká, flintu do žita, a vyzkoušejte následující tipy. Uvidíte, že nad akné nakonec zvítězíte.

Článek

Akné je jednou z nejčastějších kožních chorob, a přestože trápí převážně mladistvé, může vás obtěžovat i v dospělém věku. Jak vůbec vzniká? „Nejčastěji jsou na vině hormonální změny, kdy se v mazových žlázkách tvoří nadměrné množství mazu,“ vysvětluje zakladatelka značky Ryor ing. Eva Štěpánková a dodává: „V důsledku se potom vývod žlázy zacpe a vytvoří se na něm rohovinová zátka, která brání vytékání mazu. Za přispění bakterií posléze vznikne zánět a dojít může i k vytvoření hluboké jizvy.“

Chcete vědět, co na akné platí? Podívejte se na naše video!

Jak ošetřovat pleť s akné?

Základem je, stejně jako u každého jiného typu pleti, pravidelná péče. Nejprve se zbavte líčidel, skvěle vám poslouží Dvoufázová odličovací emulze Ryor, která si získala spousty příznivců. Druhým krokem je použití čisticí pěny. Na akné je nejvhodnější ta s mořskými řasami z řady Aknestop , která je speciálně určená na problematickou pleť. Není agresivní, skvěle odstraní přebytečný kožní maz a udrží pokožku krásně matnou.

Máte vyčištěno? Jedeme dál. Na dočištění a zklidnění pleti použijte Bylinné tonikum na problematickou pleť. Jestli to chcete „ošulit“ a použití tonika vám přijde zbytečné, měla byste vědět, že obsahuje šalvěj, jalovec a tee trea, které mají protizánětlivé účinky, a minimalizují tak riziko vzniku dalších pupínků.

Na den použijte zklidňující přípravek Calming sérum antiakné. Na noc sérum vyměňte za Krém s fytosfingosinem, který má výrazné protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Pokud ho budete používat pravidelně, sníží se tvorba kožního mazu ve vaší pleti a omezí se i projevy akné. No nezní to skvěle?

Posledním produktovým tipem, který vám doporučím, je úžasný Antiakné roll-on, který vás zachrání ve chvílích, kdy se vám dělá pupínek, a Gelová slupovací maska, která se používá jednou týdně jako doplněk péče. Nemusíte ji přitom používat jen na tvář, pomůže vám i v oblasti dekoltu nebo kdekoli jinde.

Čokoláda – ano, nebo ne?

Při problémech s akné jednoznačně platí, že byste měla dbát nejen na péči, ale i na stravu. Pokud se děsíte, že vám zakážeme čokoládu, děsíte se zbytečně. Podle Evy Štěpánkové si jí klidně můžete kousek dopřát, musí být ale tmavá a kvalitní. Omezit byste měla příliš tučné výrobky, a naopak přidat na ovoci a zelenině.

Důležitý je i pitný režim. Kromě vody vám prospějí také bylinné čaje, doporučujeme Lymfodren, Dr. Popov, který vznikal ve spolupráci s Ryorem. Pomůže vám zlepšit lymfatický systém a zároveň pročistit celé tělo.

Vyzkoušet můžete i speciální nativní stravu, která se jmenuje Pohár života. Je to sypká směs, která se smíchá s vodou, nechá se nabobtnat, a pak se míchá třeba s bílým jogurtem. Nejenže pročistí tělo, zároveň vás zasytí, takže se hodí i při redukci váhy.

Boj s akné může být během na dlouhou trať. Pokud to ale nevzdáte a budete dodržovat zásady pravidelné péče i správné výživy, výsledky se určitě dostaví.

Reklama

Související témata:

Načítám