Pánve, které kapra nikdy nespálí

Chcete se letos vyvarovat připáleného, nebo naopak uvnitř nedosmaženého kapřího řízku, jako se to stalo loni tchyni? Pak rozhodně není třeba si recept trénovat předem nebo pracně porovnávat postupy v jednotlivých kuchařkách. Stačí, když si pořídíte tu správnou pánev. A nejen ryby budou dokonalé!

Reakce na článek

Přidejte svůj názor

jiz od 300 ??

nikde jsem nenasel titanouvou panev jiz od 300 poradite ??

piratbaba

8. prosince 2010, 9:04
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

jiz od 300 ??

taky se mi to nezdá... to spíš teflonovou... tu mají v tesku i levnější

rootwalla

8. prosince 2010, 9:25
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

Moje babička má pánvičku,ještě z dob svých začátků.Obyčejnou,bez nepřilnavých vrstev,ale naprosto skvělou.Bramboráčky,nebo palačinky,se na ní nepřipalují,jdou krásně obracet.Půjčuji si ji hodně často a doufám,že ji jednou i zdědím.Je pravda,že to nejde bez tuku,ale suchý bramboráček by mi stejně nechutnal.

tardigrada

8. prosince 2010, 8:50
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

Problém dnešní doby je v tom, že všichni omyjí pánev odmašťovacím prostředkem a myslí si, že potom stačí dát tuk či olej a jedeme. Pánev umýt, ale pouze z důvodu odstranění pachů a potom vytřít mastným papírem.

jnnvk

8. prosince 2010, 11:35
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

Vy jste ale sprosták,pane doktore!

tardigrada

8. prosince 2010, 10:17
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

To jo... Boženko, nejvíc se mi líbí ta vaše pánev... a ta druhá taky...

vrti.chvost

8. prosince 2010, 10:12
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

Už jsem se lekla,že vás odnesl čert!To je dost,že jste se vyhrabala z peřin.Nejlepší a nejluxusnější pánev,je stejně ta ženská!

tardigrada

8. prosince 2010, 10:07
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Nenahraditelná..

Přesně, nejlepší je ta stará vočoužená a připálená, taky jednu takovou mám, ale jednou mi upadlo madlo, tak jsem jí dala starýmu, aby mi ho přišrouboval a on mi jí u toho i oškrábal to připečený... málem bylo po něm...

vrti.chvost

8. prosince 2010, 9:54
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

v obchoďáku jsem viděla pánev s bílým keramickým povrchem, máte s tím někdo zkušenost? jinak nejhorší pánve jsou ze sady nerezového nádobí. na tom něco usmažit, tak to pak můžu drhnout půl dne

ja.kralovna.ze.saby

8. prosince 2010, 8:47
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

Naučil jsem rodinu konzumovat ztracená vejce, je to rychlé, zdravější. Z 80% to dokáže nahradit smažená vejce.

jnnvk

8. prosince 2010, 11:38
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

my tu nerezku máme asi nějaký šmejd, ať se na tom smaží cokoliv, tak se připeče i olej, prostě hrůza, tak čeká kdy půjde do popelnice... a děkuji za radu, ta keramická mě láká

ja.kralovna.ze.saby

8. prosince 2010, 9:48
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

co se připalování vajíček týká, tak je nejspolehlivější je dělat na másle. To se určitě nepřipálují, jinak je jedno jaká se použije pánev.Jinak ale skutečně ty staré smaltové z před dvaceti let byly nejlepší-bohužel se takové již nevyrábí.

soscistyvzduch

8. prosince 2010, 9:37
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

Keramickou pánev mám, pořídila jsem ji i kamarádce k narozeninám a jsme nadšené. Tím použitím jakéhokoliv nářadí si nejsem jistá, používám jen dřevěné nebo nylonové náčiní. Co se týká ceny, pořídila jsem pánev o průměru 24 cm již od 329 Kč.
Nerezevou pánev mám od Zepteru, musí se řádně rozpálit a pak jde na ní i smažit, ale vajíčka ne, s tím souhlasím.
Titanové nádobí jistě nepořídím za pár stovek, pracovala jsem pro firmu, která toto nádobí prodávala a bylo to v řádu tisíců, něco jako Zepter. Pořídila jsem si jeden hrnec a velice rychle jsem s ním skončila, oloupal se.
To jsou mé zkušenosti.

machous1

8. prosince 2010, 9:19
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Ježíšku...

Ježišmarijá... , tak to musím ty svoje pánve, které byly před 5 lety "zdravé a nejlepší " zase vyhodit, abych si koupil ty co jsou "zdravé a nejlepší" teď. Já moula, hlavně abych nedostal tu teflonovou horečku, to bych z vánoc nic neměl.
Rád bych věděl, když už konečně budu jíst zdravá jídla ze zdravých hrnců... (protože tisk mě léta neustále děsí...) může mi to někdo říci. Já jen abych se za pět let nedozvěděl, že v článku nabízené pánve zas nejsou zdravé...

zadinak

8. prosince 2010, 8:38
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Ježíšku...

Plně s Vámi souhlasím no ale co by na to řekli EKONOMOVE

mackova.hanicka

8. prosince 2010, 12:40
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Ježíšku...

..se ví,to je dneska cirátů s pánvema,co?
Jeden doteď netušil,že je smažení řízků taková věda! Ještěže se mnou není na netu rodina - nevím,kde bych všechny ty extra pánve,14dní před Vánocema,sháněla ...

Irena2

8. prosince 2010, 12:16
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Ježíšku...

tak tak - na starých trech matracích mě taky záda nebolela- dneska mám "umělou" latexovku a jen vzpomínám na ty, co jsem se jich zbavila. Před tím jsem je rozřízla a podívala se z čeho byly. Kokos + pružiny+ molitan - dneska za neuvěřtelnou cenu...

soscistyvzduch

8. prosince 2010, 9:41
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Ježíšku...

Šmankote, človíčku, uklidněte se... moji rodiče celý život vařili v oprýskaných smaltovaných hrncích a táta má 88 a maminka měla 82 roků***šili ani, co je to zdravé spaní, prototže meli celý život jednu ložnici s jedněmi naprosto nezdravými matracemi...ani záda je nikdy nebolela... tož klídek úsměv))

ag.p

8. prosince 2010, 8:52
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

keramická

Nedávno jsem pořídila keramickou pánev 28 cm průměr.Nedám na ni dopustit,není nic lepšího,předčí i titanové.Investice je sice vyšší,ale spoustu potravin dělám úplně bez tuku a nic se nepřilepí.Taky nemusím přemýšlet,čím smažený pokrm otočím-nepoškrábe se.

hadamcsekova

8. prosince 2010, 8:22
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

Koupili jsme si litinovou pánev v Ikei anení to moc ono. Ta její váha nedovoluje žádnou manipulaci s palačinkou či bramborákem. Málem mi upadne ruka když ji mám zvednout. Máme varnou desku a ostatní pánve co nabízejí jsou sice lehké, ale mají hliníkové dno a to se na varné desce doslova maže. Nejde to pak lehce vyčistit.Tak poraďte jakou pánev...

bobofun

8. prosince 2010, 8:07
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

ne nežlukne a nezustává na povrchu ale vpije se do toho teflonu - teflon je porézní materiál

xls.18

8. prosince 2010, 12:53
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

Prosím:tohleto "nemýt vodou a hlavně ne jarem" slyším už poněkolikáté,ale po pouhém utření JEN ssavým papírem zůstává přeci na povrchu minivrstva omastku-nežlukne??? (podotýkám,že nepoužívám stejnou pánev denně...)

Irena2

8. prosince 2010, 12:28
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

jenže není telfon jako teflon když vezmu teflonový kasrol z obchodu a rozpálím ho na 300 a přileju vodu tak mám výbornou teflonovou polívku

xls.18

8. prosince 2010, 9:52
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

z toho stejneho obchodu mam hrnec na polevku a nez zacne varit voda, tak je malem poledne . Made in Ikea je desny šmejd. Panev bych doporucila nerez nebo smaltovou klasiku. Myslim, ze z techto materialu se uvolnuje do potravy co nejmene skodlivin. Teflon bych nepoužívala vůbec. Ale je to každého věc...

soscistyvzduch

8. prosince 2010, 9:45
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

litinová...

kupte klasiku teflon ale ne v obchodě podívejte se po eshopech kde se prodávájí gastro potřeby mají tam věci na které jsou kladeny uplně jinačí nároky takže standard není 250st celsia ale 370 vrstva teflonu nemá 0,01mm jak na normálních pánvích ale 1mm a ten hliník je taky uplně nějaký kuva jiný bo se nekroutí ale nesmíá se umývat vodou ani saponáty tím zničíte každou teflonku protože i jar si s teflonem nerozumí - stačí prostě vylít olej a utřít papírem , a největší sranda je že cena je stejná jako u obdobných pánví řekněme tescoma v kterémkoli obchoďáku ale životnost je někde uplně jinde - mám celou sadu značka ::: de byron ::: ... tři roky a ty pánve jsou jak nové a podle toho taky smaží a co vím od lidí z hospod tak tam to má životnost 1 pánev tak rok ale při frekvenci 10 použití denně

xls.18

8. prosince 2010, 9:32
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

já nedám dopustit na titanové nádobí a pánve obzvláště. Pořídila jsem si do důchodu celou novou sadu a řeknu vám, že řízky na takové pánvi, nebo i normálně upečené kuře v titanovém pekáči, to je 100+1 proti mým původním pánvím z Tescomy. Šťavnaté, křehké, nepřipaluje se vůbec nic a po použití stačí opláchnout teplou vodou a všechny zbytky jsou pryč.

Mallarka

8. prosince 2010, 7:40
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

Ahojky nejlepší nábobí je již zmíněné titanové ,mám s ním opravdu vynikajíci zkušenosti. Jednou jsem se vrátila z práce nad ránem hodně unavená ,dala jsem si péct kousek bůčku ,za dvě hodky mne vzbudil šílený smrad. Samozřejmně z bůčku černý škvarek,měla jsem za to ,že je po hrnci ,ale omyl ,nalila jsem do něj vodu přejela houbičkou a hotovka,úžasné.Co nesnáším je nerezové nádobí, jestli ano pak s dvojitým dnem a to pouze na polévky a omáčky

janamasyuk

8. prosince 2010, 9:35
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

pánve

Dobrý den, mohu se zeptat od které firmy? Já si koupila od nowo pánev za cca 3 tis. - byla jsem moc spokojená, ale asi jen rok a půl. Potom se mi pánev napálila a již se tam vše připaluje. Také jak píši mýt jen jarem - nejsem schopná to umýt. Myla jsem ji tedy vším možných i v myčce skončila. Nakonec jsem ji vyreklamovala. Dali mi novou a cca roce totéž. S tím že ji myji jen jarem. Kde je chyba? 2 mé známé jsou s touto značkou naprosto spokojené. Děkuji za odpověď Petra

pelamase

8. prosince 2010, 9:09
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Pánve

Koupila jsem nedávno bílé keramické pánve od Tescomy a jsou opravdu bezvadné, poprvé v životě se mi podařilo "nadhodit a otočit" palačinku...
nic se na ně nepřilepuje, po smažení stačí otřít a je zase jako nová

Bety12

8. prosince 2010, 7:38
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Pánve

palačinky dělám jak na nerezu, tak i na smaltu a není problém v pánvi, ale ve způsobu přípravy. Pánev s olejem je potřeba správně rozpálit

soscistyvzduch

8. prosince 2010, 9:47
  • Reagovat
  • Nevhodný příspěvek

Staňte se naším fanouškem na Facebooku