Vizitka designéra
Diego Revollo je jedním z předních interiérových architektů a designérů. V Brazílii vystudoval architekturu a urbanismus, učil se od mistrů v oboru a dnes má v São Paulu vlastní studio. Ve své tvorbě s oblibou používá klasické prvky, které dokáže citlivě zakomponovat i do ryze současných projektů. Za svou práci již posbíral několik prestižních cen, kromě toho působí jako odborný poradce v médiích.

Podkrovní loft velký sto metrů čtverečních se nachází v jižní části pulzujícího São Paula a zcela odráží charakter svého majitele. Autorem přestavby i zařízení interiéru je uznávaný brazilský designér Diego Revollo, jehož práce se vyznačuje mnohdy odvážným mísením různých stylů, které ale ve výsledku tvoří harmonický celek. Stejný princip uplatnil i u tohoto projektu: „Snažil jsem se najít rovnováhu mezi industriálním rázem a požadavkem na útulnost, praktičnost a pohodlnost,“ říká Diego.

Zbourat a začít znovu

Vše začalo kompletní přeměnou dispozic, neboť loft byl původně příčkami rozdělen do několika menších místností. Veškeré dělicí prvky byly odstraněny, a vznikl tak otevřený prostor jak v přízemí, tak mezaninu. Kromě toho zmizela velká kachlová kamna, která stála na místě dnešní pohovky, i stylově nevyhovující koberce.

Ve spodním patře vznikl obývací pokoj spojený s kuchyní a na ni navazující jídelní částí; Archiv studiaFoto: Archiv studiaVe spodním patře vznikl obývací pokoj spojený s kuchyní a na ni navazující jídelní částí

Sloučení v jeden velký celek se stalo klíčovým prvkem a základním kamenem vedoucím k maximální spokojenosti nového majitele. Spodní patro se tím proměnilo v obývací pokoj s kuchyní a jídelní částí, v mezaninu má majitel ložnici spojenou se šatnou i koupelnou. „Toužil jsem po moderním a současně praktickém bydlení a otevřený loft obě tato kritéria skvěle splňuje. A také jsem trval na vaně,“ dodává k tomu pán domu.

Vše bylo promyšleno do posledního detailu a úspěšný mladý muž si v jihoamerické metropoli užívá bydlení v newyorském stylu.

Kovové prvky včetně schodiště vedoucího do mezaninu natřeli černě; Archiv studiaFoto: Archiv studiaKovové prvky včetně schodiště vedoucího do mezaninu natřeli černě

Mužská záležitost

Návštěvy u nás
Nejen interiéry v zahraničí mohou inspirovat ve vlastním zařizování interiéru. Podívejte se na realizace u nás, třeba na dokonale zařízenou půdní nástavbu nebo třeba do domu, kde zabírá obývák dvě patra!

Pánský element zastupují v interiéru zejména barvy – prim tady hraje černá, kterou lehce zjemňuje šedá. Černě natřeli veškeré kovové prvky včetně schodiště a zábradlí, šedá pak dominuje některým zařizovacím předmětům a především stěnám a stropu. Aby zachovali industriální charakter loftu a vtiskli mu žádaný pocit tepla a pohodlí, zvolili na povrchy pohledový beton. Tím rovněž ošetřili původní cihly, které při rekonstrukci odhalili a nechali přiznané. V koupelně pak použili speciální pryskyřici, která je odolnější proti vlhku.

Černo-šedou barevnost rozbíjí nepřehlédnutelná žlutá komoda ve vstupní chodbě i výrazná masivní dřevěná deska v kuchyni, z níž je vyroben jídelní stůl. I zde se projevila designérova záliba v mísení stylů a rustikální borovicovou desku zasadil do moderní kuchyňské linky z nerezové oceli.

Dřevěná deska je zasazena do ocelové kuchyňské linky (Mekal), odlišné materiály tvoří působivou kombinaci; Archiv studiaFoto: Archiv studiaDřevěná deska je zasazena do ocelové kuchyňské linky (Mekal), odlišné materiály tvoří působivou kombinaci

V soukromí, a přesto na odiv

V mezaninu na první pohled zaujme netradičně řešená koupelna. Ta je od zbytku místnosti oddělena jen prosklenou stěnou, od ložnice ji pak opticky odděluje „levitující“ deska vyrobená z dřeviny Sucupira, do které je důmyslně zasazeno umyvadlo i úložné zásuvky. Celý prostor je díky tomuto řešení maximálně vzdušný, čemuž dále napomáhá i oboustranné zrcadlo zavěšené u stropu „koupelnového koutu“.

Nízké čelo postele navrhl ve svém designérském studiu sám Diego Revollo. Po obou stranách pak visí noční stolky, kterým stejně jako úložným prostorům v majitelově šatně a komodě s televizí na protější straně vévodí černá barva.

Vana byla majitelovým výslovným přáním, oddělena je skleněnou stěnou i oboustranným zrcadlem u stropu; Archiv studiaFoto: Archiv studiaVana byla majitelovým výslovným přáním, oddělena je skleněnou stěnou i oboustranným zrcadlem u stropu

Jak se vám líbí?

Barbora Kejvalová