Informace o receptu

  • snadné
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • levné

Použité ingredience

  • kvetak
  • brokolice
  • fenykl
  • mrkev
  • zelene fazolky
  • cuketa
  • ledovy salat
  • vinny ocet 3 pol lzice
  • olivovy olej 3 pol lzice
  • sul a pepr dle chuti
  • majoneza 1 pol lzice
  • horcice 1 pol lzice
  • 2 natvrdo varena vejce
  • jeden vetsi strouzek cesneku
  • susenou bazalku 1 kav lzicka

Návod k přípravě

Francouzska omacka
Varena vejce rozmixovat na kasi, prilit olivovy olej, vinny ocet, majonezu a horcici, rozmackany cesnek, bazalku,sul a pepr, znovu rozmixovat a prilit trochu vody na zredeni.
Zeleninu ocistit, nakrajet na velke kostky (ca 2x2 cm) a kratce v osolene vode povarit. Nesmi byt rozvarena, aby nestratila chut, radsi tvrdsi. Vodu slit (muze se pouzit i na polevku), zeleninu nachat okapat a jeste teplejsi (ne horkou) servirovat s ledovym salatem na talir. Zalit francouzskou omackou.
Dobrou chut!