Lámete si hlavu nad tím, jaké jídlo uvařit, aby jeho příprava netrvala dlouho a přitom aby si na něm rodina pochutnala? Nemusíte! Buď jim z posledních dýní můžete připravit tyhle super těstoviny, karbanátky s mrkvovým pyré nebo náš dnešní super tip! Co na vás v dalším díle seriálu Rychlovky do 30 minut čeká? Recept na těstoviny s domácím rukolovým pestem, které je příjemně pikantní a nahořklé. Pro milovníky masa jsme těstoviny doplnili kuřecím masem, rozhodně to ale není nezbytně nutné. Naostřete nože a připravte mixér, jdeme na věc!

Na 4 porce potřebujete: 400 g kuřecích nebo krůtích prsou, 400 g těstovin, 200 g rukoly, 2 stroužky česneku, 200 g kešu ořechů, 200 g strouhaného parmezánu, sůl, pepř, 80 ml olivového oleje

Pesto s rukolou, ořechy, česnekem a parmezánem je prostě báječné. Je však důležité použít kvalitní olivový olej!; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičPesto s rukolou, ořechy, česnekem a parmezánem je prostě báječné. Je však důležité použít kvalitní olivový olej!

00.00: Nejdříve naložte maso. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na proužky. Dejte je do misky a důkladně osolte a opepřete. Nakonec maso zalejte 40 ml olivového oleje, promíchejte a nechte odpočinout.

Začněte tím, že si nakrájíte maso na kousky a naložíte ho do směsi oleje, soli a pepře; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičZačněte tím, že si nakrájíte maso na kousky a naložíte ho do směsi oleje, soli a pepře

04.00: Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a pusťte se do pesta.

05.00: Do vysoké úzké nádoby dejte rukolu a zbylý olivový olej a začněte mixovat ponorným mixérem. Když bude rukola nasekaná nahladko, přisypte kešu ořechy, pokrájený česnek, sůl, pepř a parmezán a mixujte, dokud nevznikne jemná, jasně zelená kaše.

Rukolu vlože do vyšší nádoby a pomocí ponorného mixéru ji rozsekejte najemno; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičRukolu vlože do vyšší nádoby a pomocí ponorného mixéru ji rozsekejte najemno

15.00: Když se voda začne vařit, dejte do ní těstoviny (například penne nebo fusilli) a vařte je doměkka. Nebojte se vodu pořádně osolit!

17.00: Pánev co nejvíce rozpalte. Pak na ni dejte maso, zprudka ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak oheň stáhněte a maso ještě asi 8 minut ze všech stran opékejte.

Maso dejte na rozpálenou pánev a opečte ho dozlatova; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičMaso dejte na rozpálenou pánev a opečte ho dozlatova

Pesto
Tradiční pesto alla genovese se vyrábí z bazalkových lístků, kvalitního olivového oleje, česneku, piniových oříšku a parmezánu a vzniklo v severní Itálii. Skvělá variace je taky pesto alla siciliana ze sušených rajčat, které připravila i Jana v tomto článku.

25.00: Těstoviny slejte a v misce smíchejte s připraveným pestem. Pesto nemusí být dost slané, proto těstoviny v misce klidně dochuťte solí. Pak do těstovin vmíchejte dozlatova opečené maso a můžete servírovat.

Pesto s těstovinami důkladně promíchejte; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičPesto s těstovinami důkladně promíchejte

28.00: Na talíř dejte porci těstovin, pokud chcete, ozdobte ji trochou parmezánu, pesta nebo kešu ořechů.

Do těstovin vmíchejte opečené maso a ozdobte je trochou pesta, parmezánem nebo ořechy; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičDo těstovin vmíchejte opečené maso a ozdobte je trochou pesta, parmezánem nebo ořechy

Jakou rychlovku jste naposledy připravovali vy?

Klára Střihavková