Hlavní obsah

10 věcí, o kterých vám romantické filmy lžou!

Foto: Thinkstock

Romantické filmy jsou fajn, většina žen je má ráda. To je v pořádku, ale berte je s rezervou a potřebným nadhledem. Realita bývá poněkud jináFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujeme je! Většina žen jednoduše neodolá romantickým filmům a s nadšením v pravidelných intervalech sleduje hity, jako je Láska nebeská, Pretty Woman či Titanic. Ale pozor, jsou plné lží!

Článek

S trochou nadsázky by se dalo říct, že přílišné sledování romantických filmů může být velmi nebezpečné. „Mohou totiž negativně ovlivnit váš pohled na skutečný život a vztahy. Devadesát minut zábavy vám tak může pochroumat rodinnou atmosféru na týdny, měsíce nebo klidně roky,“ tvrdí expertka na vztahy Gabrielle Morrissey.

Mnohdy se lidé nechají dějem uchvátit natolik, že ztratí přehled o realitě. „Chce to přistupovat k těmto filmům kritičtěji,“ radí psycholog Bjarne Holmes. Hlavně nevěřte následujícím deseti nejčastějším filmovým lžím!

1. Je to vzplanutí

Jakmile se spatří, vědí, že si jsou souzeni. Stačí jeden pohled! V kině tahle osudová setkání vypadají skvěle, jinak je toho ale potřeba víc než jen vzplanutí vášní. Ta bohužel většinou vystačí jen na prvních pár měsíců.

2. Změním se kvůli tobě

Vzdá se svých koníčků, veškerých neřestí a zlozvyků, zřekne se své víry, prostě udělá vše pro lásku své vyvolené. A ona? I ona je schopna čehokoli, třeba se vzdá kariéry úspěšné podnikatelky, jen aby mu mohla rodit jedno dítko za druhým. V romantických filmech jsou jednoduše hlavní hrdinové ochotni změnit svou podstatu, v reálném životě s tím raději nepočítejte!

Foto: Thinstock

Ve filmu je možné všechno. Z hrubiána je romantický snílek, z opilce zapřisáhlý abstinent, a to vše jen kvůli lásce. V normálním životě se ale lidé tak snadno neměníFoto: Thinstock

3. Happy end jako samozřejmost

Romantické filmy končí dobře. Vždycky! Bohužel v běžném životě to tak snadné nebývá a ne vždy se koná happy end.

4. Jedna duše, jedno tělo

Hádka? Rozdílné názory? Kdepak. Filmoví milenci jsou jako jedna duše. Ničím si nejdou na nervy, vždy se shodnou, ani jednomu nedělají problémy kompromisy. Normálně to chodí trochu jinak a i ti nejúžasnější partneři si občas pořádně vjedou do vlasů.

5. Super sex? Jasně!

To, co se mezi hrdiny romantických filmů odehrává v posteli, je jedna velká jízda. On od první vteřiny přesně ví, co jí se líbí, a dopřeje jí to. A orgasmus? Samozřejmě společný!

Obyčejní smrtelníci se ale v počátcích dost často potýkají s nervozitou, rozpačitostí a neznalostí libůstek toho druhého. Ale časem se to poddá, a pak to bývá taky jízda.

Foto: thinkstock

Neshody v oblasti sexu? Tak těch se v milostných romancích nedočkáteFoto: thinkstock

6. Muži romantici

Nosí květiny, nikdy nezapomenou datum narozenin své milé, zahrnují ji dárky, postel zasypou okvětními lístky růží, koupelnu zahalí do záře svíček. Pánové z filmů jsou rození romantici. Většina „normálních“ chlapů tohle ale nedělá buď vůbec, nebo jen velmi zřídka.

7. Na vzhledu nezáleží

Není moc hezká, nosí oprané džíny a vytahaný svetr, na očích má obří brýle, v kolektivu není oblíbená, ale on její vnitřní kouzlo odhalí hned. A ona díky jeho lásce rozkvete a z ošklivého káčátka se stane krásná labuť. No, tak tohle je lež jako věž. Ať se vám to líbí nebo ne, na vzhledu záleží. A žádný chlap se nezamiluje do holky, která ho fyzicky nepřitahuje.

8. Pan Dokonalý existuje

Je krásný, sexy, inteligentní, vtipný, věrný, citlivý, skvělý v posteli a jako bonus je nejspíš dost bohatý. V romantických filmech pan Dokonalý existuje, v reálném životě ne.

Foto: thinkstock

Hlavní hrdinky vždy najdou toho pravého, pana Dokonalého, muže bez jediné chybičky. Život jsou ale také kompromisy a každý má nějaké chybyFoto: thinkstock

9. Všechno hezky popořadě

V romantických filmech má všechno svůj čas, přesný postup. Nejdřív se potkají, zamilují se, chvíli randí, pak se koná velká svatba a po ní přijde dítě. Ve skutečném životě se to občas trochu pomíchá. O to je ale život pestřejší.

10. Náhoda není nehoda

Romantické filmy jsou plné neskutečných náhod a neuvěřitelných setkání, které hraničí se sci-fi, jednoduše režisér jde štěstí a lásce trochu naproti. Vy mějte raději na paměti, že to tak snadné nebývá. Když potkáte v tramvaji někoho, kdo se vám líbí, zkuste se seznámit hned. Ve filmu by do vás samozřejmě o pár dnů později strčil a vysypal vám nákup, ale vy ho nejspíš už nikdy neuvidíte.

Napadá vás ještě nějaká filmová lež?

Reklama

Související témata:

Načítám