Hlavní obsah

20 nejčastějších důvodů, proč nemáte chuť na sex

Foto: Thinkstock

Navodí vám masáž příjemnou náladu? Tak si o ni řekněte!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už si ani nepamatujete, kdy naposled jste se s partnerem milovali? Netušíte, proč už nemáte na sex takovou chuť? Tohle je dvacet nejčastějších důvodů a rady, jak to změnit!

Článek

Přemýšlejte. Kdy naposled to mezi vámi a partnerem opravdu zajiskřilo? Nemůžete si vzpomenout? Britská expertka Tracey Cox v britském deníku Daily Mail tvrdí, že za tím bude nejspíš jedna či více „položek“ z jejího seznamu věcí, které mají na svědomí nezájem o sex.

Foto: Thinkstock

Neházejte vinu na partnera, zodpovědnost za své libido máte především vyFoto: Thinkstock

Zvyšte si své libido

V prvé řadě to chce dobře se vyspat. Jestliže málo či nekvalitně spíte, má to na váš sexuální apetit neblahý vliv.

Druhá věc, kterou si musíte uvědomit, je, že za vaše libido nesete odpovědnost jen vy, nikoli váš partner. Je bláhové čekat, že on vám ho zvedne. To prostě musíte udělat sami! Vy musíte vědět, jaké věci vám náladu zlepšují, a věnovat se jim.

S tím souvisí i umění říci si o to, po čem toužíte. A pozor, to se netýká jen sexu, ale veškerých vašich potřeb. „Potřebujete si trochu odpočinout? Poproste partnera o masáž nebo ho požádejte, aby sklidil nádobí po večeři a vy si mezitím dejte relaxační vanu,“ vysvětluje Tracey Cox.

Ta radí i dát volnost veškerým fantaziím a přestat se cítit provinile, když si při milování s partnerem představujete někoho jiného. „Být nevěrný není v pořádku, ale pokud se to odehrává jen ve vaší hlavě, není to nic špatného. Jedna studie dokonce zjistila, že to dělá 75 procent z nás,“ říká Tracey Cox.

Foto: Thinkstock

Nezapomínejte na sex, nevyhýbejte se mu. Čím víc se mu budete věnovat, tím větší chuť na něj budete mítFoto: Thinkstock

Čím víc sexu, tím víc chuti

Obecně pak platí, že byste se sexu v jakékoli podobě neměli vyhýbat. Pokud vás milování moc nebaví, nejspíš je erotický film to poslední, na co byste se chtěli dívat. Přesto to udělejte, protože když se čas od času postavíte sexu a erotice čelem, budete se i vy sami cítit sexy.

Sex by se měl stát jednou z hlavních priorit, součástí vašeho každodenního života. „Zařaďte ho třeba do doby před večeří, než se najíte, pustíte si televizi a oba usnete. Nebo pokud jste během týdne opravdu hodně vyčerpaní z práce, vytvořte si rituál víkendových snídaní do postele, které končí milováním,“ radí Tracey Cox.

Lidské tělo je totiž chytré a funguje velmi spolehlivě. Pokud mu je něco příjemné, logicky se dožaduje „přídavku“. Když ale jeho potřeby nevyslyšíte, začne trucovat a velmi rychle zapomene, jak byla daná věc (v tomto případě sex) skvělá. „A tak, čím víc máte sexu, tím víc ho chcete. Ale stejně tak rychle zapomenete, jak fajn milování je, když se mu nevěnujete,“ upřesňuje Tracey Cox.

Tak co? Týká se vás některý z dvaceti důvodů?

Reklama

Načítám