Hlavní obsah

3 dietní večeře hotové za 15, 20 a 25 minut

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Fitka praskají ve švech a okolo pizzerie chodíte velikým obloukem – tak vypadá klasický leden. Jestli ale chcete, aby vám novoroční nadšení žít zdravěji vydrželo, nešiďte se „hubeným“ jídlem. Zdravá a lehká strava totiž nemusí mít jen podobu salátů!

Článek

Jestli vám přes zimu také moc nejedou saláty, ale zároveň chcete trochu odlehčit, nezoufejte. Naučíme vás, jak si parádně uvařit zdravá jídla i z vajec, luštěnin a masa. A co je na tom nejlepší, servírovat je můžete už za 15, 20 či 25 minut. Sbohem, hlade!

Maso do 15 minut: steak z pupku

Nalákali jsme vás na nesaláty, a začínáme salátem. Co to je za pořádek?! Ale tenhle salát se šťavnatým flank steakem a oblíbeným hořčično-medovým dresinkem vám bude vážně chutnat, uvidíte! A skvělé je, že ke stolu můžete zasednou už za 15 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Hovězí pupek se opéká v celku a poté se krájí na plátky. A s dijonskou zálivkou s kapary si báječně rozumíFoto: Jakub Jurdič

Vegansky do 20 minut: kari se špenátem

Chcete omezovat nejen kalorie, ale i maso? Luštěniny vám budou tím nejlepším společníkem. Cizrna je jedna z nechutnějších a zároveň nejsytějších druhů, obsahuje kolem 20 g bílkovin na 100 g. Když navíc trochu zašvindlujete a koupíte ji už uvařenou, za 20 minut můžete servírovat třeba skvělé krémové kari se špenátem.

Foto: Jakub Jurdič

Až ho jednou ochutnáte, krémové kari z cizrny a špenátu budete vařit alespoň jednou měsíčněFoto: Jakub Jurdič

Vegetariánsky za 25 minut: vejce šakšuka

Naprosto úžasným parťákem při zdravém snižování váhy jsou vajíčka. A jestli vás bude nějaké vaječné jídlo opravdu bavit, je to šakšuka (shakshuka). Základ je z vajec a výrazné rajčatové omáčky, ale přidat můžete i další zeleninu, fazole nebo třeba sýr. A víte, co se stane, když začnete jíst dvě vejce denně?

Foto: Jakub Jurdič

Blízkovýchodní šakšuka nejen skvěle chutná, ale i hezky vypadá. Na sítích patří její fotky k největším hitůmFoto: Jakub Jurdič

Máte rádi zdravá a přitom opravdu dobrá jídla? Zkuste recept na kari s červenou čočku, rýžové nudle s arašídovou omáčkou nebo třeba dietní „špagety“ ze zeleniny.

Reklama

Načítám