Hlavní obsah

3× nepečené cukroví

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Nespálíte ho, nemusí se nechat dlouze rozležet, a navíc je zpravidla během chvilky hotové. Nepečené cukroví nahrává všem těm, kdo pečení nechali na poslední chvíli nebo se k troubě raději ani preventivně nepřibližují, ale přitom se nechtějí o něco dobrého sladkého připravit.

Článek

Ať už zvolíte odlehčenější verzi z hořké čokolády a arašídů, klasiku v podobě rumových koulí nebo voňavá kávovo-skořicová zrna, s nepečeným cukrovím nikdy nešlápnete vedle. A s jeho přípravou si klidně můžete dát načas!

Ze 2 ingrediencí: arašídy & čokoláda

Jen ze 2 surovin připravíte tyto skvostné arašídové košíčky. Kombinaci lehce slaných buráků a křupavé čokolády možná znáte díky legendární americké cukrovince Reese's, a jistě vás potěší i to, že se jedná o jedno z nejzdravějších cukroví – když použijete kvalitní hořkou čokoládu, můžete si tuto lahodnou cukrovinku dopřát téměř bez výčitek.

Foto: Jakub Jurdič

Křupavá čokoláda v sobě skrývá měkkou arašídovou náplň. Tyhle košíčky určitě neuděláte jen jednou!Foto: Jakub Jurdič

Klasika z přebytků: rum, kakao & lískáče

Mám pro vás i základní rozpis surovin, ale tím se u rumových kuliček zdaleka nemusíte omezovat – výborně do nich totiž spotřebujete rozlámané kousky jiného cukroví, zbylé polevy, náplně a džemy, i třeba oříšky a kokos z obalování. Co ale nesmíte vynechat za žádných okolností? Dostatečné množství rumu!

Foto: Jakub Jurdič

I kdybyste letos dělali jen je, rumové koule můžou pokaždé vypadat jinak (rozumějte, lze jimi nakamuflovat mnohem bohatší výběr)Foto: Jakub Jurdič

Místo kávičky: káva & skořice

Nepečená kávová zrna jsou pravým opakem suchého dávivého cukroví bez chuti a vůně. Hmotu na ně navíc klidně připravíte celou v mixéru, a tvarovat jednotlivé kousky už je pak hračka.

Foto: Jakub Jurdič

Vůně kávy, skořice a kapky rumu je na vánoční stůl jako dělanáFoto: Jakub Jurdič

Kolik druhů letos pečete? Nebo se tomuto cukrářskému maratonu zatím úspěšně vyhýbáte?

Reklama

Načítám