Hlavní obsah

4 nejčastější otázky, které ženy v sexu řeší

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Reklama

Život v páru je krásný, ale rozhodně ne snadný. Bývá plný nejasností a obav. Tohle jsou čtyři nejčastější otázky na sexuální téma, které hodně žen řeší.

Článek

Každý vztah je jedinečný a ten svůj můžete hodnotit jen vy sami. To samé platí samozřejmě pro váš sexuální život. Přesto je pár věcí, na kterých se vysoký počet žen vzácně shodne. Tohle jsou čtyři nejčastější otázky, které si klademe. Britská sexpertka Tracey Cox se na ně pokouší najít odpovědi.

1. Mám zůstat s mužem, který mě nedokáže přivést k orgasmu?

Jedna věc je muž, který se o vaše vyvrcholení absolutně nezajímá, nesnaží se, prostě je mu jedno, zda jste uspokojené či ne. To je sobec, což je vlastnost, která narušuje i jiné oblasti vztahu než jen tu sexuální, a s ním zůstávat asi nemá cenu.

Úplně něco jiného je ale muž, který vymýšlí různé techniky, zkouší všechno možné, jednoduše se snaží, abyste orgasmu dosáhla. Že se mu to nedaří, není až tak jeho chyba, jako spíš neznalost. „V takovém případě musíte za své vyvrcholení převzít odpovědnost vy sama. Nejdřív pomocí masturbace zjistěte, co se vašemu tělu líbí, a tohle tajemství pak prozraďte svému partnerovi. Jednoduše mu ukažte, jak na to,“ radí Tracey Cox.

Opustit takového muže by podle ní byla stejná chyba, jako vyhodit diamantový náhrdelník jen proto, že nevíte, jak si ho připnout na krk.

2. Je horší nudný sex, nebo žádný?

Obojí je špatně, ale obojí se v dlouholetých vztazích bohužel stává. Každopádně nudný sex se „opravuje“ snáz než žádný sex. A ironií je, že jeden ze způsobů, jak učinit váš nudný sexuální život zase vzrušujícím, je si ho na čas odepřít. „Někdy natolik uvízneme v partnerském stereotypu, že to chce jakýsi restart, nový začátek,“ tvrdí Tracey Cox.

Pro začátek prý můžete zkusit dva až tři týdny bez jakýchkoli fyzických intimností. Žádný sex, žádné doteky, polibky, nic! Pak si na měsíc dovolte vše kromě klasické soulože. Tím se nevědomky budete soustředit na techniky předehry, dopřejete si na mazlení dostatek času, protože se nebudete hnát za orgasmem. „Navíc vše, co je zakázané, dostává punc přitažlivosti. Budete se o to víc těšit,“ upřesňuje Tracey Cox.

Po uplynutí tohoto „mazlícího měsíce“ si začněte se zákazy trochu hrát. Dopřejte si třeba tři týdny „bez rukou“, pak tři týdny „bez jazyka“ a podobně. „Za prvé to učiní váš sex zajímavějším, protože udržujete napětí ze zakázané věci. A za druhé vás to bude nutit k větší vynalézavosti, budete hledat nové způsoby, jak se vzájemně uspokojit,“ dodává Tracey Cox.

3. Musím partnerovi poskytovat orální sex?

Samozřejmě že nemusíte (ve vztahu a obzvláště v sexu není nic přikázané), ale vyplatí se to. Poskytovat si vzájemně (a to vzájemně je zásadní) orální sex je poměrně důležité. Nejde jen o to, že je to příjemný a vzrušující (pro ženy často jediný) způsob, jak se přivést k orgasmu. „Je to nejintimnější milostná technika,“ říká Tracey Cox s tím, že pokud ji striktně odmítáte, může váš partner nabýt dojmu, že vám jeho intimní partie připadají odpudivé.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Orální sex není samozřejmě vaše povinnost, ale na druhou stranu, dáváte jím najevo, že svého partnera berete se vším všudyFoto: nd3000, Shutterstock.com

A co se týče nejrůznějších obav (z nepříjemných vůní, dávicího reflexu a podobně), vše prý má své řešení. „Pachy můžete mít pod kontrolou díky společné sprše, hloubku průniku s pomocí svých rukou na jeho kyčlích, i polykání se lze vyhnout a vše dokončit ručně,“ upřesňuje Tracey Cox.

4. Může nevěra oživit náš sexuální život?

Existuje teorie, podle které lze s pomocí nezávazných drobných nevěr udržovat sex v dlouholetém manželství stále žhavý. Že si bokovkou okořeníte sex, vyzkoušíte něco nového, ale pak se prostě těšíte domů a máte potřebu to partnerovi vynahradit. Tracey Cox s touto teorií ale nesouhlasí.

„Je to zbytečně riskantní, spíš se váš vztah kvůli nevěře rozpadne, než by se zlepšil. Pravda ale je, že mimomanželský sex bývá zpravidla velmi dobrý. Je tam všechno – neokoukanost, novota, vzrušení z toho, že děláte něco zakázaného, dobrodružství. A také obrovský chtíč a těšení, protože nemůžete mít s milencem či milenkou sex, kdykoli se vám zamane, musíte si ho plánovat, přemýšlet o něm, připravovat se na něj,“ vysvětluje Tracey Cox.

To vše si ale můžete, alespoň částečně, navodit i v dlouhodobém vztahu se svým oficiálním protějškem. Můžete si dopřát sexuální půst, něco si v posteli zakázat, a pak plánovat víkend mimo domov (čímž mu dodáte punc novosti) plný sexu.

A jaká milostná dilemata řešíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám