Hlavní obsah

4 outfity: Jak nosit pouzdrovou sukni do práce i na party?

 

Reklama

Pouzdrová sukně je klasikou. Je to jistota, po které sáhnete především k formálnějším příležitostem. Společně se stylistkou Irenou Vokrojovou vám ale ukážeme, že ji můžete nosit na spoustu způsobů – na večírek, ale i třeba sportovně.

Článek

Svět spatřil poprvé pouzdrovou sukni (pencil skirt) v roce 1954. Navrhl ji Christian Dior a byla součástí jeho kolekce H-line. Ta dávala důraz na siluetu v dolních partiích – tedy na pas a boky –, a to přesně tahle sukně dokáže. Proto není divu, že je od té doby stálicí dámských šatníků. Na svém začátku ale určitě nebyla tak pohodlná jako dnes, do látky se začal přidávat elastan až v sedmdesátých letech. Díky němu udrží svůj tvar a je pohodlná, i když v ní sedíte.

Svou oblíbenost si pouzdrová sukně vydobyla hlavně v pracovním prostředí, a proto se tento střih často spojuje s určitou usedlostí. Stylistka Irena Vokrojová vás ale přesvědčí, že ji nemusíte nosit jen v kombinaci sukně, halenky a saka, i když to je vždy sázka na jistotu.

Inspirujte se novými tipy, jak v podstatě z jedné sukně vytvořit čtyři různé outfity, které vás budou bavit. Tentokrát jsem je vyzkoušela na vlastní kůži. Jaký jsem z nich měla pocit já, a na co si při kombinování musíte dát pozor, uvidíte ve videu!

Děkujeme značkám Mango, Marks & Spencer, Lindex, Tezyo, Högl, H za půjčení oblečení a šperků.

Líbí se vám pouzdrové sukně? Nosíte je často?

Reklama

Načítám