Hlavní obsah

5 největších mýtů o sexuálních životech mužů

Foto: conrado, Shutterstock.com

Foto: conrado, Shutterstock.com

Reklama

Jak muži sexuálně fungují? Která rčení o tom, jak to mají s milostným životem, jsou doslova „mimo mísu“ a přitom to mají, chudáci, pořád na talíři?

Článek

Rozeznáte pravdu od fikce? Vztahový expert Jordan Gray říká, že většina z nás ztrácí pojem o tom, co je v lidském sexuálním životě normální. Svět je prý „zblblý“ všemi těmi polopravdami, vybájenými historkami a nesmysly. Že to není pravda? A jak si tedy vysvětlujete těchto pět nestárnoucích mýtů, kterým pánové ještě stále čelí?

1. Muži chtějí sex vždy a všude

Nadrženost 24 hodin denně, sedm dní v týdnu? Ale kdeže! Pravda je taková, že pánové se nemohou a ani nechtějí milovat pořád. Když po nich partnerka vyjede a oni zrovna nemají na sex náladu, je to pro ně velmi frustrující, protože mají pocit, že by měli dostát své pověsti věčně nadržených samců. John Gray na svém blogu uvádí, že měl bezpočet klientů, kteří cítili obrovskou vinu za to, že museli sexuálně sabotovat své partnerky z důvodu únavy nebo nepříznivého psychického rozpoložení.

Gray také varuje, že ženy, které věří na neustálou „milostnou pohotovost“ ze strany mužů, si mohou vinou víry v tento mýtus pošramotit sebevědomí. Pokud vás tedy partner odmítne, není to proto, že byste se mu nelíbila, jen podobně jako vy někdy nemá na milování chuť.

Foto: ver0nicka, Shutterstock.com

I filmy a další média mohou za šíření mýtu, že muži mohou vždy a všudeFoto: ver0nicka, Shutterstock.com

2. Milují sex bez lásky

Pro muže je sex jenom sex – emoce k němu nepotřebují. Doopravdy? Terapeut přiznává, že je obtížné v tomto směru cokoli dokazovat, neboť o tom neexistují žádné relevantní studie.

Na základě zkušeností ze své praxe je ale přesvědčen, že muži nejsou v tomto ohledu o moc jiní než ženy. Je mile překvapen, kolik mužů hovoří o svých milostných zážitcích ve stylu: „Dokud se s ní emocionálně nepropojím, sex si moc neužívám.“ Za posledních deset let se prý nesetkal s jediným mužem, jenž by necítil potřebu dojít k uspokojení nejen na fyzické, ale i duševní a duchovní úrovni. A pak že mají pánové ledová srdce!

3. Když se jim líbíte, mají okamžitě erekci

Tvrdý penis celou noc a navíc na počkání? Vztyčený úd směřující vzhůru tak, že se skoro břicha dotýká? Co vás nemá! Většina mladších mužů opravdu dokáže dosáhnout erekce v tu dobu, kdy chtějí. Ale je-li muž nervózní, nemusí to pro něj být snadné. A čím je muž starší, tím méně může očekávat, že bude i nadále dosahovat erekce v jediném okamžiku.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Někteří muži potřebují na rozjezd více času, neznamená to ale, že je žena nepřitahujeFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

4. Produkují celé řeky semene

To, co je k vidění v pornografických filmech, je opravdu zavádějící. Průměrný muž během jednoho vyvrcholení dokáže vytvořit a vystříknout asi jednu kávovou lžičku seminální tekutiny. Gejzíry a řeky semene jsou jen zbožným přáním, ne realitou.

5. Jsou notoričtí nevěrníci

V neposlední řadě hovoří Jordan Gray o závislosti na sexu jako o nemoci. Podle něj se až příliš mnoho lidí domnívá, že závislost není skutečná, hovoří se „jen“ o zvýšené potřebě milování. Jde ale o skutečnou poruchu, která se musí řešit s odborníkem. Většinou se v ní prý odráží emoční rána způsobená v dětství či například nevybíravým chováním ze strany bývalé přítelkyně. Nemocný vyhledává stále nové sexuální výzvy, nemůže si pomoci, ztrácí sebekontrolu a v některých případech se uchyluje až k násilí. „Toto chování se dá přirovnat k drogové závislosti,“ hájí muže Jordan Gray.

Souhlasíte s odborníkem, nebo máte jiné zkušenosti?

Reklama

Načítám