Hlavní obsah

6 varovných signálů nevěry! Nepozorujete je u vašeho muže?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer jde s kamarádkou na pivo, měla bych se bát? Pravděpodobně méně, než když z ničeho nic, začne v práci zůstávat déle. Nebo začne cvičit. Příznaky nevěry jsou totiž často méně zřejmé. Tím spíše je důležitá obezřetnost – pokud některý z nich zaznamenáte, mějte se raději na pozoru.

Článek

O co by byl svět krásnější, kdyby všichni ti neřádi měli na čele cedulku „nevěrník“. Pak by se jim člověk širokým obloukem vyhnul a ušetřil si pozdější trápení. Jenže někdy k tomu nemusí mít ani předpoklady, a stejně se to stane. Večírek, příliš mnoho alkoholu, svůdná žena, co se nenechá odbýt, slabší chvilka a malér je na světě. Pokud to na sebe partner rovnou nepráskne, takovou nevěru často nemáte ani šanci odhalit. Pokud tedy ta chvilková známost nezanechá někde na jeho těle stopy vášně.

Jenže pak je tu druhý typ nevěry, která bývá dlouhodobější i bolestivější. To v případě, kdy si jeden z partnerů najde milenku či milence. S touto osobou pak začne sdílet vše, co ve vztahu do té doby sdílel s vámi. „Příčina nevěry není vždy jednoznačná. Může se jednat o krizi vztahu, kterou jeden řeší nevěrou. Další možností je krize středního věku, kdy se člověk snaží dohnat ztracené mládí. Nevěra se také objevuje ve vztazích, kde už jeden partner nevěrný byl a druhý se mu tak snaží pomstít,“ píše psychoterapeutka Šárka Vávrová ve své knize Deník koučky. Jak ale takového nevěrníka poznat?

Vyžaduje více sexu než obvykle

Jestli to poslední dobou u vás v ložnici za moc nestojí, hledejte problém jinde než v nevěře. Ačkoliv se spíše mluví o tom, že ten, kdo má milenku, pak už nepotřebuje uspokojení doma, ve skutečnosti je to spíš naopak. „Často, když partner podvádí, se pak i doma dožaduje více sexu než dříve,“ varuje psycholožka Nikki Martinez. Milenka mu prostě zlepší libido.

Je podezíravý

Říká se tomu „Podle sebe soudím tebe“, a něco pravdy na tom bude. Jestliže na vás partner nikdy nežárlil a teď si začíná rvát vlasy, i když mu řeknete, že jdete večer na víno s kamarádkou, možná zbystřete. Pravděpodobně si totiž myslí, že jste stejná jako on a že za schůzkou s kamarádkou skrýváte tajné rande. Svědomí je holt prevít...

Foto: stefanolunardi, Shutterstock.com

Píše už desátou esemesku a tváří se při tom tajuplně?Foto: stefanolunardi, Shutterstock.com

Mění telefonní návyky

Nemusíte mu hned lézt do telefonu, abyste poznala, že něco není v pořádku. Znejistět byste měla ve chvíli, kdy změní návyky s telefonem spojené. Třeba si ho najednou začíná na noc ztišovat, ačkoliv to dříve nedělal, pokládá si ho displejem dolů, anebo ho nedá takřka vůbec z ruky. Bere si ho dokonce i na záchod. A to nejen proto, aby si tam krátil čas, ale hlavně abyste náhodou s jeho telefonem nezůstala v jedné místnosti. S největší pravděpodobností byste v něm stejně nic nenašla – všechny zprávy či hovory si maže – ale co kdyby se ozvala zrovna v tu chvíli?

Lže vám i v jiných věcech

Člověk, který dokáže druhého podvádět, bývá znamenitý lhář. A naopak. Vůbec se totiž nepozastaví nad tím, že je to něco špatného. Jestli tedy svého muže načapáte, jak si vymýšlí pohádky, je možná dobré mít se na pozoru – pravděpodobnost, že neříká pravdu i v závažnějších otázkách, se zvyšuje.

Více o sebe dbá

Jak poznáte, že si ženská našla chlapa? Začne si zase pravidelně holit nohy. A jinak tomu není ani u mužů, i když tady asi nepůjde tolik o nohy. Začal používat nový parfém, byť do té doby si ho bral jen výjimečně? Předplatil si vstup do tělocvičny, i když předtím byl maximálně gaučový povaleč? Je dobré zpozornět! Tedy mezi námi – jestli si váš muž začne z ničehonic holit nohy, také je možná dobré zpozornět...

Projevuje vám lásku nepřirozeně často

Nevěrníci se také často drží rčení „Pod svícnem je největší tma“. A tak aby zamaskovali své zálety, mohou vám najednou vyznávat lásku častěji než dříve. To aby vás náhodou nenapadlo, že má jinou. Jasně – za každou větou o tom, jak vám to sluší a že vás má rád, nemusíte hledat hned milenku. Ale sama poznáte, kdy se k vám začne chovat až podezřele lísavě. Však se přece už nějaký ten pátek znáte.

Neexistuje jeden jediný mustr, podle kterého byste poznala, zda zrovna váš muž je vám nevěrný. Stejně tak, pokud vykazuje jeden ze znaků, nemusíte na něj hned uhodit, že se určitě tahá s jinou. Nicméně jestliže se sejde více aspektů najednou, možná byste si měli promluvit.

Máte s nevěrným partnerem zkušenosti?

Reklama

Načítám