Hlavní obsah

6 věcí, které silné ženy dělají ve vztahu a muži si je cení

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Reklama

Z jedné strany muži touží po tom mít doma silnou a soběstačnou ženu, ze druhé ale mají strach, aby snad nebyla ohrožena jejich pozice. Jsou ale situace, kdy by si takovou ženu přál mít doma snad každý muž. Nebo ne?

Článek

I v dnešní době dokáže spojení „silná sebevědomá žena“ někoho vyděsit. Přitom není důvod se bát. Znaky sebejistoty totiž nemusejí podrývat ženskou přirozenost a, jak někteří rádi argumentují, dělat z ní muže. Pokud si osvojíte pár postojů, kterých se ve vztahu sebevědomá žena vždycky drží, prospěje to nejen celému partnerství, které bude rázem vyrovnanější, ale hlavně vám osobně. Tohle je šest zásad, kterých se drží každá dáma, která si umí vážit sama sebe!

1. Nechce druhého měnit

Ukažte mi jediného člověka, který je tak dokonalý, že byste na něm nechtěly nic změnit. S největší pravděpodobností takový prostě neexistuje. Většina žen dokáže nějaké chyby najít i na svém partnerovi, ale silné ženy netouží po tom je změnit. Namísto toho hledají cestu, jak se s nimi sžít. Vědí, že touha proměnit člověka je bláhová. A pokud jde o problémy opravdu zásadní, než aby se pustily do složitého procesu přeměny, raději změní partnera, který bude více vyhovovat jejich naturelu.

2. Nežárlí

Žárlivostí jen dáváte najevo své pochybnosti o sobě samotné, případně o počestnosti partnera. Měly byste být přesvědčené o tom, že jste pro svého partnera to nejlepší. A pokud tomu tak je, proč by měl cokoli dalšího hledat někde jinde? A jestliže ve vás nějaký červíček hlodá, pak je možná nasnadě zamyslet se nad vzájemnou důvěrou. Neustálé podezírání partnera ze záletů může být pěkně otravné. A i když třeba trocha žárlivosti dokáže okořenit vztah, je potřeba s ní zacházet jako se šafránem.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Se žárlivostí je nutné zacházet jako se šafránem Foto: fizkes, Shutterstock.com

3. Nehází vinu na druhé

Kdo by to neznal - dlouhý den v práci, kdy jste se nezastavily ani na oběd, cestou domů vám před nosem ujedou všechny tramvaje a autobusy, máte hlad jak vlk a lednice prázdná. A okamžitě osočíte svého milého, proč nenakoupil, když si v tu chvíli uvědomíte, že jste to byla vy, kdo ráno sliboval, že zařídí večeři.

Teď můžete buď dál předstírat, že jste to nikdy neřekla, anebo se přiznat, že jste hlava děravá a v tom spěchu jste na to prostě zapomněla. Silná žena zvolí variantu B – nejen kvůli muži, ale vlastně kvůli sama sobě. Příště nejdřív napočítá do desíti a zamyslí se, zda nevyvolá hádku zbytečně.

4. Není na muži závislá

Je velice jednoduché si zvyknout na to, že s partnerem trávíte všechen volný čas, jak ten váš, i jeho. Jenže občas je potřeba vydechnout a na chvíli se zavřít sám se sebou, ať už to znamená to, že si každý otevřete knihu a budete si číst, aniž byste na sebe mluvili, anebo že půjdete ven s kamarády se bavit. Silná žena prostě není na svém muži závislá a umí mu dát volnost, stejně jako si umí udržet tu svoji.

5. Nebojí se dát najevo své emoce

Nezáleží na tom, zda se nachází na škále emocí pozitivních, nebo negativních, správná žena se nebojí „odkopat se“ a dát najevo, co v ní je. Tím totiž dává najevo, že je připravena přijmout všechny následky a nebojí se třeba i negativní reakce, která by měla přijít. To se ale také může hodit při řešení nepříjemných problémů, kdy je pak taková žena vždycky připravena nakousnout i hořké jablko.

6. Nedojdou jí síly

Je to zvláštní, ale ačkoli v páru existuje nějaká symbióza, žena s vnitřní silou má vždycky trochu navrch nad mužem. Ne snad, že by mu jakkoli dávala najevo, ale je to nakonec ona, kdo musí ve vypjatých situacích zachovat chladný rozum a uklidnit celou situaci. A to i ve chvíli, kdy toho má sama plné zuby a nejraději by se schovala do kouta, kam by na ni svět nemohl. V silných ženách je prostě vždycky ukryta zásoba energie, do které sáhnou v případech, kdy to jejich milovaní a rodina potřebují.

Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Žena je často ta silnější, ačkoli to nedává najevo Foto: LStockStudio, Shutterstock.com

Čím se, podle vás, vyznačuje silná žena? 

Reklama

Načítám