Hlavní obsah

7 signálů, že s tímhle mužem vám vztah nevyjde

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Je snadné se na začátku vztahu vykašlat na logiku a rozum a nechat nad vším vládnout emoce. Ale nemusí se to vyplatit. Už velmi brzy lze totiž poznat, že tenhle muž vám štěstí nepřinese. Jak vypadá sedm varovných signálů, které je dobré v době randění nepodceňovat?

Článek

Podle psychologů jsou první čtyři měsíce obdobím divoké zamilovanosti, růžových brýlí, pocitu, že tohle je navždy. Jenže i na úplném začátku vztahu se dají vypozorovat věci, které vám jasně napovědí, že tenhle vztah nikam nepovede. Kdyby je lidé neignorovali, nevrhali by se do vztahů, které často končí dost špatně.

Podle australské expertky na vztahy Louanne Ward je to především těchto sedm varovných znamení.

1. Sladká slova

Najednou se objevil muž, co vám skládá jeden kompliment za druhým, vyznává vám lásku, jasně vidí, jak šťastný život spolu povedete. Říká prostě všechno, co chcete slyšet.

Je to krásné a příjemné, ale také trochu strašidelné. „Jste přece na začátku vztahu, nezná vás, tak jak tohle všechno může s takovou jistotou říkat,“ ptá se Louanne Ward, podle které jde vlastně o určitý druh manipulace.

Váš nový přítel se vás pomocí sladkých slov jen snaží dostat tam, kde vás chce mít. A je jedno, zda je to v jeho posteli, nebo před oltářem. Takhle tlačit na pilu není zdravé. „Když někdo z partnerů příliš tlačí na druhé rande, polibek, sex či svatbu, ukazuje tím přehnanou netrpělivost. Nerespektuje soukromí druhého a chce se vetřít do jeho privátní zóny. Může za tím být i snaha zmanipulovat okolí k prosazení svých plánů. Až získá manipulátor své, bude opět sám sebou, což může vést k náhlému a drsnému prohlédnutí,“ popisuje vztahový kouč Aleš Kalina.

2. Na sociální síti v utajení

Má profil na sociální síti, často komentuje posty ostatních, ale o sobě tam neřekne nic. Žádné fotky, žádné statusy, prostě nic.

Tohle je podle Louanne Ward minimálně podezřelé. Lidé totiž buď sociální sítě nemají rádi, a pak si na nich profily nezakládají. Nebo chtějí být součástí virtuálního života, a pak na sociálních sítích nějakým způsobem žijí, ale ten život by neměl být jednostranný. „Obzvlášť pokud jste se třeba právě na sociální síti dali dohromady, buďte ve střehu. Možná je to jeho rybářská oblast,“ říká Louanne Ward. A dost možná vy nejste jediná rybka, která v jeho síti uvízla.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Leccos lze vysledovat i z toho, jak se muž chová na sociálních sítích. Jestli jen sleduje ostatní, nebo je otevřenýFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

3. Chci, ale nevím co

Chce s vámi na rande, chce se s vámi vídat, ale jinak neumí být konkrétní. Jsou to věty typu „Je mi s tebou moc fajn, opravdu se mi líbíš, ale vlastně nevím, co chci. Možná hledám jen kamarádku, možná něco víc...,“ a podobně.

Nic vás nezmate víc a vy byste od toho měly jít hned pryč. „Tenhle člověk prostě není dostupný, s ním vztah nenavážete,“ říká Louanne Ward. A je jedno, zda je to proto, že má ještě někoho jiného, nebo prostě není připravený, nemá zájem o trvalý vztah nebo ho není schopný. Každopádně si s vámi jen hraje. Pokud si vážíte samy sebe, nedovolíte mu to. Buď o vás někdo stojí, nebo ne, nic mezi tím neexistuje.

4. Výbuchy hněvu

Je v dobré náladě, ale pak najednou propukne v záchvat hněvu. Třeba kvůli skvrně na ubrusu v restauraci, kvůli zpožděnému autobusu nebo špatnému počasí. A pak se zas rychle uklidní a nejspíš se za svůj výstup i omluví.

Tohle je jasná známka citové nestability, neschopnosti mít své emoce pod kontrolou. Život s tímhle člověkem bude jako jízda na horské dráze. Je jen na vás, zda to takhle chcete, nebo ne.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Život s někým, kdo neumí ovládat své emoce a snadno podléhá hněvu, není snadnýFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

5. Komunikaci má pod kontrolou on

Dva lidé, kteří spolu randí, spolu komunikují tak, že ani jeden z nich nemá nijak extra navrch. Jednou volá on, jindy zase ona. Vyměňují si esemesky, jednou napíše první jeden, pak zas ten druhý.

Ale co když mu píšete vy a on neodpovídá nebo nezvedá telefony? Jednou se odmlčí na hodiny, jindy třeba i na několik dní, jednoduše on rozhoduje o tom, kdy spolu mluvit budete, a kdy ne? „Pokud má takovou potřebu mít tohle pod kontrolou, může to značit, že je tu i někdo třetí,“ varuje Louanne Ward. A je jedno, že se pak omlouvá, že neměl čas, neslyšel zvonění a podobně.

6. Samá improvizace

Co kdybychom šli příští víkend do kina? Hele, mám na čtvrtek lístky do divadla. Když vyslovíte jakýkoli jasný plán, začne se vykrucovat. Nevím, jestli to stihnu. Uvidíme. Musím se domluvit v práci.

Jednoduše se mu nechce nic slibovat, mít s vámi konkrétní plány, a vaše schůzky jsou spíš dílem improvizace. Něco je špatně. Buď o rande s vámi zas tak nestojí a jde na ně, jen když se mu nenaskytne něco lepšího, nebo nejste jediná žena v jeho životě.

7. Sex jako hlavní téma

Bavit se o sexu není nic špatného, ale nemělo by to být hlavní nebo dokonce jediné téma. Jestliže vám skládá jen komplimenty týkající se vašeho vzhledu (teda v tomhle tričko máš neuvěřitelný dekolt, ty máš tak krásné nohy…), posílá vám eroticky laděné esemesky či fotky a očekává to samé od vás, může to být varovný signál. „Obzvlášť pokud jste spolu ještě nespali,“ říká Louanne Ward.

Všímáte si na začátku vztahu varovných signálů, nebo létáte v oblacích?

Reklama

Související témata:

Načítám