Hlavní obsah

7 věcí, které muži na ženách nikdy nepochopí. Tipnete si?

Foto: Aleksandra Suzi, Shutterstock.com

Foto: Aleksandra Suzi, Shutterstock.com

Reklama

O tom, že jsou muži a ženy z různých planet, se diskutuje od pradávna. Navzájem se asi nikdy úplně nepochopíme. Co mužům nedá na něžném pohlaví spát? Neustále drží diety a po bytě rozmísťují vázičky a polštářky.

Článek

Ve filmu Samotáři (2000) režiséra Davida Ondříčka (50) zazněla legendární věta: „Muži a ženy jsou dva různý živočišný druhy.“ Vzájemná odlišnost je fascinující, někdy otravná a občas brání poklidnému společnému soužití.

Ženy dělají tisíc věcí najednou a žádnou pořádně, muži se pekelně soustředí na jednu a strašně dlouho jim to trvá. Ženy se často řídí intuicí a citem, muži jdou na problém logicky a přes fakta. Ženy nechápou, proč si muži čtou na toaletě a co je tak fascinuje na ženském poprsí. Čemu naopak nerozumí muži u žen?

1. Dobrovolně trpí

Strávit celý den v botách s vysokým podpatkem je představa, kterou by většina mužů zařadila do kategorie mučení. Špatně se na nich chodí, ještě hůř se v nich řídí auto, ničí klenbu a jeden pár stojí víc než večeře v restauraci. Jenže jsou krásné! A umí až zázračně protáhnout a zeštíhlit nohy.

2. Slaví výročí čehokoli

Jak způsobit mužům šok hned po ránu? Otázkou „Víš, co je dnes za den, miláčku?“ Pokud se nejedná o dopředu připomínané narozeniny nebo výročí svatby, tak je celkem pravděpodobné, že muž je v koncích.

Romantická gesta jsou pro ženy velká věc, dodají jim pocit důležitosti a žádanosti. Takže škoda každé promarněné příležitosti: výročí seznámení, první pusy, narozeniny, Valentýn...

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Připijeme si na den, kdy jsme spolu šli poprvé do obchodu pro rohlíky?Foto: George Rudy, Shutterstock.com

3. Odmítají upřímnost

Ženy kladou záludné otázky a nečekají upřímnou odpověď! Pokud ji zajímá, zda ztloustla, bez přemýšlení se křičí „Ne, naopak!“.  Je to jednoduché a funguje to. Žádný chyták, ale jediná správná odpověď.

Dámy samozřejmě ví, že se jim váha opět vymkla kontrole, ale na pravdu do očí mají samy sebe, od milovaného muže čekají milosrdnou lež, která jim dá naději, že v jeho očích jsou stále krásné a štíhlé.

4. Klidně přiznají, že se ztratily 

Co muž nikdy neřekne? „Chceš si udělat hezký večer a povídat si?“, „Proč neřekneš svojí mamince, aby zůstala další týden?“ a „Nejsem si jistý, kudy jet. Zastavím a zeptám se na cestu.“ Raději by sjeli s autem ze skály, než by přiznali, že se ztratili. Jde o hrdost, ptát se na radu je zženštilé. Muži přece mají orientační smysl a umí číst v mapách.

Ženy se prý moc snadno vzdávají, když se ptají kolemjdoucích, ale schopnost požádat o pomoc je jeden z předpokladů pro správné fungování v týmu.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Je to fakt za rohem. Díky moc, s manželem bych se tu motala ještě zítraFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

5. Autorizují fotky

Muži obecně nepatří mezi nadšence, kteří by se rádi fotili, a málokdy společné zaznamenání vzpomínek iniciují. Ale když už se chtějí pochlubit a fotky sdílet, ženy je zase překvapí! Fotky totiž musí projít jejich pečlivou kontrolou. Vypadáme dost zamilovaně? Nemáme diletantsky přivřené oči? Jsem natočená hezčím profilem?

Sebeprezentace je pro ženy velmi důležitá a rády působí navenek dobře. Bohužel z focení mizí spontánnost a otrávenost mužů je oprávněná.

6. Obsah ženské kabelky

Dámské tašky a kabelky se liší velikostí, tvarem, vhodnou příležitostí a v očích mužů jsou opředeny tajemstvím. Ani samy ženy nemají často tušení, co jejich kabelka všechno skrývá. Najít v ní cokoli znamená dlouze a zběsile hrabat. Nepořádek  pak vysvětlují tím, že v tašce mají vše, co by mohly potřebovat. Muži hledí na svoji peněženku, mobil a klíče s pocitem, že mají všechno. Na druhou stranu bolí-li pány hlava, žena vyloví aspirin, a je-li potřeba u oběda zabavit dítě, partnerka vytáhne omalovánky a pastelky.

Foto: Victoria 1, Shutterstock.com

Možná vylovím i domácí marmeládu a měřič tělesného tuku. Všechno mám s sebouFoto: Victoria 1, Shutterstock.com

7. Tak já mám zabaleno. A ty?

Odjíždí-li pár na výlet či dovolenou, je téměř jisté, že společné volno začne pořádnou hádkou. Téma je pokaždé stejné. Balení! Muž spočítá dny mimo domov, vezme si na každý den jedno tričko a spodní prádlo a má v podstatě hotovo. Proč tedy ženám balení trvá tak dlouho a jejich věci zaberou tolik místa?

Ženy chtějí mít na výběr a být připravené na jakoukoli příležitost a jakékoli počasí. Že pak více než polovinu věcí z kufru nevytáhnou, je věc druhá. Ale lepší je mít věcí více, než nemít co na sebe. To je přece logické, ne?

Poznáváte se v některém bodu? A znáte nejčastější maličkosti, které vedou k domácím hádkám?

Reklama

Související témata:

Načítám